راضیه عبداللهی 

دی 24, 1401

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟ ۱۶ CMS برتر

معمولا افرادی که قصد ساخت سایت دارند، به دلیل عدم برخورداری از دانش کافی در زمینه کد نویسی، از انجام این کار منصرف می‌شوند. خوشبختانه این روزها فقط با استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS)، خرید هاست وردپرس و خرید دامین می‌توان به راحتی و به سرعت سایت ایجاد کرد. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که «با وجود پلتفرم‌های مختلف CMS طراحی وبسایت، کدام یک مناسب سایت شما است؟»

از این رو در ادامه توضیح می‌دهیم که سیستم مدیریت محتوا چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد و همچنین ۱۶ CMS برتر جهان را معرفی خواهیم نمود.

خرید هاست وردپرسی wordpress hosting

 

فهرست مطالب

CMS چیست؟

سامانه مدیریت محتوا (Content Management System) که به اختصار به صورت CMS نشان داده می‌شود، نوعی نرم‌افزار است که با کمک آن می‌توانید به آسانی محتوا را مدیریت نموده و سایت بسازید. معمولا صفحات سایت از طریق زبان‌های برنامه نویسی مختلف مانند HTML، جاوا اسکریپت، PHP ،Python و CSS نوشته می‌شوند. بنابراین اگر قصد دارید بدون پلتفرم CMS سایت بسازید، باید این زبان‌های برنامه نویسی را یاد بگیرید.

در مجموع، با استفاده از پلتفرم‌های CMS می‌توان بدون نوشتن کد یا یادگیری برنامه نویسی، سایت مورد نظر خود را ایجاد، مدیریت، اصلاح و منتشر کرد. علاوه بر این با خرید یا دانلود قالب‌ها و پلاگین‌ها نیز می‌توانید طراحی و عملکرد سایتتان را سفارشی سازی نمایید.

نکته: منظور از قالب سایت، مجموعه‌ایی از فایل‌ها (گرافیک، کد و استایل شیت) است که با استفاده از آن می‌توان ظاهر سایت را زیبا و جذاب نمود. قالب‌های مختلفی (شخصی، خبری، فروشگاهی، پزشکی و …) در دسترس است که باید با توجه به نوع سایت، مناسب‌ترین قالب را انتخاب نمود. برای مثال، اگر قصد راه اندازی سایت فروشگاهی را دارید، می‌بایست قالب فروشگاهی را انتخاب نمایید.

نکته: منظور از پلاگین، نرم‌افزاری کاربردی است که با نصب آن روی، می‌توان ویژگی‌ها و عملکردهای سایت را بهبود بخشید.

 

نحوه استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS)

روند کلی استفاده از سیستم مدیریت محتوا به صورت زیر است:

  • خرید هاست و دامنه. اولین گام برای استفاده از یک CMS، ثبت دامین و سپس خرید میزبانی وب مناسب با سایت شما می‌باشد.
  • نصب سیستم مدیریت محتوای مناسب روی وب سرور. در این مرحله می‌بایست CMS مورد نظر خود را از سایت رسمی آن دانلود کنید. برای مثال، اگر قصد نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس را دارید، به سایت رسمی WordPress مراجعه نمایید. سپس فایل CMS را روی هاست آپلود کنید. 
  • پیکربندی سیستم مدیریت محتوا. پس از آپلود فایل سی‌ام‌اس، بر اساس دستورالعمل‌های ارائه شده آن را پیکربندی کنید.
  • شروع به تولید محتوا از طریق رابط کاربری CMS. در آخرین مرحله نیز می‌توانید با استفاده از رابط کاربری سیستم مدیریت محتوای نصب شده، فرایند تولید محتوا را آغاز، ویرایش و منتشر نمایید.

در واقع CMS به گونه‌ایی طراحی شده است که برای ایجاد هرگونه تغییرات، فقط کافی است به بخش مربوطه در پنل مدیریتی خود مراجعه کنید. 

نکته: به فضایی در سرور که شرکت ارائه دهنده میزبانی وب، در اختیار سایت قرار می‌دهد تا فایل‌های خود را ذخیره نماید، هاست یا میزبانی وب گفته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع هاست و ویژگی‌های یک میزبانی خوب، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 

 

نکته: نام دامنه، عبارتی است که کاربر در مرورگر وارد می‌کند تا به سایت مد نظرش دست یابد. نام دامین به زبان ساده، همان نام سایت می‌باشد. اگر قصد دارید درباره خرید دامین اطلاعات بیشتری کسب نمایید؛ مقاله «دامنه (Domain) چیست و چه کاربردی دارد؟» را مطالعه نمایید. 

 

چرا باید از سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده کنیم؟

مدیریت محتوای سایت از اهمیت بسیاری برخوردار است، با استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس می‌توان به سادگی محتوای وب سایت را مدیریت نمود، محتواها را به روز و از قدیمی شدن اطلاعات جلوگیری کرد. زیرا وجود اطلاعات قدیمی در سایت سبب افزایش نرخ پرش می‌شود. در نتیجه بازدیدکنندگان به سرعت سایت شما را ترک می‌کنند. در نظر داشته باشید در صورت ایجاد سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، خرید هاست وردپرس بهترین انتخاب برای سایت وردپرسی شماست تا افزایش سایت وردپرسی و بهبود کیفیت آن را تجربه کنید.

علاوه بر این، استفاده از CMS امکان ایجاد پست‌های وبلاگ را نیز فراهم می‌سازد که گزینه‌ایی عالی برای افزایش رتبه سئو است.

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

انواع-CMS-کدامند

در پاسخ به سوال «cms چیست؟» گفتیم که سیستم مدیریت محتوا، نوعی نرم‌افزار کاربردی است که به ساخت، مدیریت، سازماندهی و نگهداری محتوای دیجیتال کمک می‌کند.  

شناخت انواع سیستم مدیریت محتوا، اولین و مهم‌ترین قدم هنگام انتخاب بهترین سی‌ام‌اس‌ برای کسب و کار شما است. از این رو در ادامه ۵ نوع سامانه مدیریت محتوا را معرفی خواهیم نمود.

سیستم مدیریت محتوای کامپوننت (CCMS)

سیستم مدیریت محتوای کامپوننت با CMS استاندارد متفاوت است. زیرا CCMS محتوا را با جزئیات دقیق و به صورت مولفه‌ایی سازماندهی می‌کند. در واقع این سیستم به جای مدیریت محتوا به صورت صفحه به صفحه، تمامی کلمات، عبارات، پاراگراف‌ها و عکس‌ها (مولفه یا کامپوننت) را در یک مخزن مرکزی ذخیره می‌کند.

CCMS به منظور حداکثر استفاده مجدد از محتوا طراحی شده است و مولفه‌ها فقط یک بار ذخیره می‌شوند.

 

مزایای استفاده از CCMS

  • امکان استفاده مجدد از محتوا: این ویژگی باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می‌شود.  
  • قابلیت پیگیری: امکان دنبال کردن جزئیات محتوا وجود دارد. در نتیجه می‌توانید ببینید که چه کسی، چه زمانی و کجا، چه کاری انجام داده است.
  • منبع‌ یابی عالی: با کمک CCMS می‌توانید محتوا را از چندین روش مانند چاپ، تلفن همراه، وب، چت و … منتشر کنید.
  • قابلیت همکاری تیمی: با این سیستم می‌توانید به راحتی همکاری بین اعضای تیم تولید محتوای خود را گسترش دهید. 

سیستم مدیریت اسناد (DMS)

استفاده از کاغذ برای ذخیره سازی اسناد تقریبا منسوخ شده است. سیستم مدیریت اسناد (DMS) راه حلی عالی و بدون نیاز به کاغذ برای مدیریت، ذخیره سازی و پیگیری اسناد در فضای ابری می‌باشد. 

 

مزایای استفاده از DMS

  • سازگار با محیط زیست: سازماندهی محتوا را به صورت دیجیتالی باعث صرفه جویی در مصرف کاغذ می‌شود. 
  • امنیت: DMS ارائه دهنده امنیت در سطوح مختلف است.

سیستم مدیریت محتوای سازمانی (ECM)

وظیفه سیستم مدیریت محتوای سازمانی، جمع آوری، سازماندهی و ارائه اسناد سازمان‌ها به مخاطبان با صلاحیت (کارکنان، مشتریان، سهامداران تجاری و غیره) است.

 

مزایای استفاده از ECM

  • انعطاف پذیری: ECM امکان به دست آوردن انواع فایل را از هر مکانی فراهم می‌سازد و به طور اتوماتیک آنها را پردازش و ذخیره می‌نماید.
  • افزایش کارایی: به راحتی می‌توانید از این مستندات در کارهای روزمره خود استفاده نمایید.
  • کاهش هزینه‌ ذخیره‌سازی: ECM با ذخیره‌سازی فایل‌های مهم و حذف فایل‌های غیرضروری در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند.

سیستم مدیریت محتوای وب (WCMS)

سیستم مدیریت محتوای وب باعث می‌شود کاربران بتوانند بدون نیاز به دانش برنامه نویسی، سایت را مدیریت کنند. برخلاف سایر CMS ها، WCMS منحصرا برای مدیریت محتوای وب طراحی شده است.

مزایای استفاده از WCMS

  • قابلیت سفارشی سازی: WCMS امکان سفارشی سازی صفحه وب را برای کاربران فراهم ساخته است.
  • اتوماسیون: WCMS با انتشار اتوماتیک محتوا باعث صرفه جویی در زمان می‌شود و در نتیجه پروسه مدیریت را بهبود می‌بخشد.
  • مقیاس پذیری: مقیاس پذیری WCMS به کاربران اجازه می‌دهد بدون نگرانی در مورد محدودیت‌های منابع، به توسعه سایت خود بپردازند.

 

سیستم مدیریت دارایی دیجیتال (DAM)

کاربران با استفاده از DAM، به راحتی می‌توانند محتوای دیجیتال را ذخیره، مدیریت، سازماندهی و به اشتراک بگذارند. در واقع این سیستم مانند کتابخانه‌ایی ساده و متمرکز عمل می‌کند که مشتریان، کارمندان یا کاربران می توانند به محتوای دیجیتال دسترسی داشته باشند. 

 

مزایای استفاده از DAM

  • نگهداری متمرکز: محتوا در یک مکان امن و مطمئن نگهداری می‌شود.
  • انتشار دیجیتال: با DAM، می‌توانید محتوای دیجیتال را در رسانه‌های اجتماعی و … منتشر کنید.

 

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS)

در ادامه برخی از مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) بررسی خواهیم کرد.

  • سهولت انتشار: با استفاده از CMS، حتی افراد بدون مهارت فنی نیز می‌توانند سایت بسازند و محتوا را ویرایش و منتشر کنند.
  • برنامه ریزی آسان: مدیران سایت از طریق سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توانند تنها با یک کلیک محتوای مورد نظر خود را منتشر کنند. همچنین می‌توانید پست‌ها، رویدادهای تجاری یا محصولات را به گونه‌ایی برنامه ریزی کنید که سر موعد مشخص منتشر شوند.
  • مناسب کسب و کارهای مختلف: چه بخواهید سایت کوچکی را ایجاد کنید، چه بخواهید وب سایتی را گسترش دهید، می‌توانید از CMS استفاده کنید. با استفاده از CMS و خرید هاست مناسب، می‌توانید هر نوع سایتی ایجاد نمایید.
  • مقرون به صرفه و کنترل آسان: مبتدیان با استفاده از سیستم مدیریت محتوا می‌توانند بدون نیاز به استخدام دولوپر، سایت را ایجاد، مدیریت، تعمیر و نگهداری کنند. همچنین با کمک این سیستم می‌توانید متوجه شوید که چه کسانی به سایت شما دسترسی دارند.
  • قابلیت سفارشی سازی: با CMS، تغییر طراحی یا سفارشی سازی سایت با کمک لوگو، رنگ‌ها و استایل‌های مختلف آسان است. همچنین امکان افزودن پلاگین‌های مختلف نیز وجود دارد.

 

معایب سیستم مدیریت محتوا

  • اگر سیستم مدیریت محتوا (CMS)، به طور منظم آپدیت و نگهداری نشود، دچار مشکلات امنیتی جدی خواهید شد.
  • استخدام افراد متخصص برای به روز رسانی و نگهداری CMS، کمی گران است.

 

لیست ۱۶ سیستم مدیریت محتوای (CMS) برتر برای طراحی سایت خود

همانطور که اشاره کردیم، سیستم‌های مدیریت محتوای بسیار متنوعی در دسترس کاربران قرار دارند. هر یک از این سیستم‌ها دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌باشند. با این حال، سیستم مدیریت محتوای WordPress، کامل‌ترین و پرکاربردترین CMS در بین دیگر گزینه‌های موجود است. از این رو برای شروع سیستم مدیریت محتوای WordPress.org را معرفی می‌کنیم.  

 

سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress.org)

cms-wordpress.org

سیستم مدیریت محتوای وردپرس، بهترین و محبوب‌ترین نرم‌افزار CMS در سراسر جهان است. به طوری که تقریبا ۴۳٪ از تمام سایت‌های موجود از وردپرس استفاده می‌کنند. 

توجه داشته باشید که WordPress.org با WordPress.com متفاوت است. WordPress.org یک سیستم مدیریت محتوای open source رایگان است که صرفا جهت وبلاگ نویسی طراحی شده است. با این وجود در حال حاضر انواع سایت‌ها / فروشگاه‌های آنلاین نیز از این پلتفرم استفاده می‌کنند. در مقابل WordPress.com بستر میزبانی وبلاگ است.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای WordPress

  • این سیستم مدیریت محتوا دارای انعطاف پذیری بسیاری هنگام ساخت هر نوع سایتی (فروشگاه آنلاین، سایت خبری و … ) می‌باشد. 
  • به دانش برنامه نویسی نیاز نیست.
  • با کمک ویرایشگر بلوک وردپرس، می‌توان صفحات زیبایی را ایجاد کرد.
  • CMS وردپرس از قالب‌ها و پلاگین‌های رایگان و پولی متعددی برخوردار است. در نتیجه می‌توانید آپشن‌های بیشتری مانند فرم‌های تماس، گالری عکس و … را بسازید.
  • وردپرس دارای طراحی فوق العاده خوب برای بهینه سازی موتورهای جستجو (ایجاد URL ها، تگ‌های مناسب و …) می‌باشد .
  • می‌توانید از جامعه پشتیبان بزرگ وردپرس کمک بگیرید.
  • وردپرس دارای توسعه پذیری عالی می‌باشد که آن را برای افراد مبتدی و دولوپرها به گزینه مناسبی تبدیل می‌کند.
  • در این سامانه مدیریت محتوا، می‌توانید تمامی محتوا را با فرمت XML دانلود کنید.  

 

معایب سیستم مدیریت محتوای WordPress

  • کاربر مسئول تنظیم هاست، دامنه و مدیریت مواردی مانند امنیت و پشتیبان گیری می‌باشد.

نکته: اگر قصد دارید امنیت سایت خود را افزایش دهید، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 

 

قیمت سامانه مدیریت محتوای وردپرس

خوشبختانه خود وردپرس هیچ هزینه‌ای ندارد و کاربر فقط باید هزینه دامنه و هاست را پرداخت نماید. توجه داشته باشید که با خرید هاست وردپرس از efixhost، می‌توانید از پشتیبان‌گیری به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه، پشتیبانی ۲۴/۷، آپتایم و امنیت بالا بهره‌مند شوید. 

 

سیستم مدیریت محتوای HubSpot CMS Hub 

سیستم-مدیریت-محتوا-hubspot

HubSpot CMS Hub نوعی سیستم مدیریت محتوای کاملا یکپارچه می‌باشد که مختص بازاریابان، فروشندگان و صاحبان مشاغل، طراحی شده است. سامانه مدیریت محتوا Hub، گزینه‌ایی عالی برای کسب و کارهای در حال رشد و کمپانی‌های بزرگی است که به دنبال سیستمی چند منظوره هستند. زیرا CMS Hub بر روی پلتفرم CRM HubSpot ساخته شده است که شامل انواع اتوماسیون بازاریابی، فروش، خدمات و ابزارهای عملیاتی می‌باشد.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای Hub 

  • استفاده از سایت ساز HubSpot آسان است حتی اگر مهارت و دانش فنی کمی داشته باشید. وجود ویرایشگر «drag-and-drop»، ابزارهای سئو و … همگی باعث سهولت ایجاد و بهینه سازی محتوای سایت می‌شوند.
  • این سی‌ام‌اس از ویژگی‌های محتوای هوشمند جهت شخصی سازی صفحه سایت برای بازدیدکنندگان مشخص یا قسمت‌های بزرگتر برخوردار است.
  • دولوپرها می‌توانند عملکردهای بدون سرور را انجام دهند و از تم‌های انعطاف‌پذیر و ابزارهای خط فرمان استفاده کنند. در نتیجه در زمان کوتاهی می‌توانید تغییرات را اعمال نمایند.
  • این سیستم از ویژگی‌های امنیتی داخلی مانند CDN جهانی، فایروال، تیم امنیتی اختصاصی برای جلوگیری از حملات DDoS، هکرها و سایر خطرات برخوردار است.
  • با ابزار بازاریابی ایمیلی و CRM فروش سازگار است که سبب آسان شدن روند کار می‌شود.

 

معایب سیستم مدیریت محتوای Hub 

  • هیچ نسخه رایگانی از HubSpot CMS وجود ندارد و فقط امکان امتحان رایگان (free trial) برای مدت کوتاهی وجود دارد.سیستم مدیریت محتوای HubSpot مناسب سایت‌های تجارت الکترونیک نمی‌باشد.

 

قیمت سامانه مدیریت محتوای Hub

CMS Hub در سه سطح Starter ،Professional و Enterprise ارائه می‌شود. هر یک از این سطوح، قیمت و قابلیت‌های مختلفی دارند.

 

سیستم مدیریت محتوای جوملا (Joomla)

سیستم-مدیریت-محتوای-joomla

جوملا نیز مانند وردپرس، CMS وبسایت رایگان است که دارای قالب‌ها و اکستنشن‌های مختلف می‌باشد. جوملا دارای امکانات بسیار و مناسب دولوپرها و سازندگان سایت با تجربه و دارای دانش فنی است. بنابراین سیستم مدیریت محتوای جوملا گزینه خوبی برای افراد مبتدی نیست.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای جوملا

  • ٰجوملا به کاربران، انعطاف پذیری و آیتم‌های فراوانی ارائه می‌دهد. در واقع Joomla گزینه‌ایی عالی برای سفارشی سازی سایت است.  
  • اگرچه جوملا برای توسعه دهندگان وب مفید است اما افراد دیگر نیز می‌توانید از آن استفاده نمایند. ویرایش محتوا با این CMS آسان است.
  • به دلیل منبع باز بودن جوملا اگر دچار مشکل شدید، می‌توانید از جامعه بزرگ پشتیبان جوملا کمک بگیرید. 
  • با استفاده از پلاگین‌های جوملا می‌توانید فروشگاه تجارت الکترونیکی راه اندازی کنید. 

 

معایب سیستم مدیریت محتوا جوملا

  • پیچیدگی و سخت بودن کار با جوملا جزو یکی از معایب آن محسوب می‌شود.
  • جوملا دارای پلاگین‌های زیادی نیست. به خصوص افرادی که با وردپرس کار کرده‌ و از هزاران تم و پلاگین آن استفاده نموده‌اند، احتمالا از جوملا ناامید می‌شوند. 
  • همچنین احتمال عدم سازگاری با افزونه‌ها و ماژول‌های مختلف زیاد است.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوای جوملا

اگرچه جوملا یک پلتفرم رایگان است اما برای افزودن قابلیت‌های بیشتر و استفاده از برخی پلاگین‌ها باید هزینه پرداخت نمایید. علاوه بر این به دلیل پیچیدگی این سیستم مدیریت محتوا ممکن است نیاز شود یک توسعه دهنده وب استخدام کنید.

 

سیستم مدیریت محتوای وب فلو (webflow)

سی‌ام‌اس-webflow

Webflow یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوای قدرتمند می‌باشد که می‌توان برای تغییر انواع محتوا از جمله محتوای متنی، تصویری، لینک‌ها، فایل‌های رسانه‌ایی، رنگ‌ها و سئو استفاده کرد. در واقع با استفاده از این CMS، می‌توان محتوای پویا ایجاد نمود، محتواها را به طور مستقیم در سایت اضافه، ویرایش و منتشر کرد.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای Webflow 

  • با استفاده از سیستم مدیریت محتوای Webflow می‌توانید بدون نیاز به دانش کدنویسی، سایت خود را به طور کامل سفارشی سازی نمایید.
  • وجود قابلیت «drag and drop»، پروسه ایجاد و شخصی سازی سایت را بسیار آسان نموده است. 
  • سایت ساخته شده با این CMS، سئو فرندلی هستند.
  • می‌توانید به طور مستقیم صفحه مد نظر خود را ویرایش کنید. بنابراین قبل از انتشار، می‌توانید تغییرات انجام شده را مشاهده نمایید.
  • گواهی SSL در این سیستم مدیریت محتوا تعبیه شده است. 

 

معایب سیستم مدیریت محتوای Webflow 

  • یادگیری نحوه کار با Webflow کمی دشوار است.
  • از آنجایی که Webflow متن باز نمی‌باشد، کمی گران‌ است.

 

سیستم مدیریت محتوای ووکامرس (WooCommerce)

سیستم-مدیریت-محتوا-woocommerce

WooCommerce محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوای تجارت الکترونیک در جهان است. این سیستم مدیریت محتوای ایرانی و جهانی بسیار انعطاف پذیر می‌باشد. در واقع ووکامرس پلتفرم CMS نیست و به عنوان پلاگین در وردپرس نصب می‌شود. در نتیجه برای نصب WooCommerce باید وردپرس را در سایت خود نصب کرده باشید.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای ووکامرس

  • WooCommerce یک نرم افزار رایگان است.
  • وجود تم‌های زیاد ووکامرس باعث می‌شود سایت را آنطور که می‌خواهید، طراحی کنید.
  • به دلیل وجود پلاگین‌های WooCommerce، می‌توانید عملکردهای اضافی را به سایت خود اضافه نمایید.
  • به راحتی می‌توانید محصولات خود را با استفاده از ووکامرس بفروشید و موجودی آنها را مدیریت نمایید.
  • به طور پیش فرض ووکامرس دارای درگاه پرداخت PayPal و Stripe است. همچنین می‌توانید درگاه‌های پرداخت دیگری را نیز با کمک پلاگین‌ها اضافه کنید.

 

معایب سیستم مدیریت محتوای ووکامرس 

  • محدودیت استفاده از تم‌های مختص ووکامرس، باعث روبه رویی با مشکل هنگام افزودن ویژگی‌های خاص و تغییرات کلی می‌شود.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوای ووکامرس

با وجود اینکه پلاگین WooCommerce رایگان است اما برای پلاگین‌ها باید هزینه کرد. همچنین برای ثبت دامنه و خرید هاست باید هزینه پرداخت کنید. اگر قصد راه‌اندازی سایت فروشگاهی دارید، بهترین گزینه خرید هاست فروشگاهی است. 

خرید-هاست-فروشگاهی-ecommerce-woocommerce

 

دروپال (Drupal)

سیستم-مدیریت-محتوای-Drupal

دروپال یکی از سیستم‌های مدیریت محتوای منبع باز است که معمولا دولوپرها از آن استفاده می‌کنند. برخی از سایت‌های بزرگ مانند The Economist و سایت‌های دانشگاهی از این CMS استفاده می‌کنند.

 

مزایای سامانه مدیریت محتوای Drupal

  • افزودن محتوا به دروپال آسان است و همچنین امکان سفارشی سازی محتوا وجود دارد. 
  • امکان افزودن ماژول‌های مختلف بسیاری وجود دارد.
  • امکان کمک گرفتن و دریافت پشتیبانی از طریق انجمن‌های پشتیبان نیز فراهم است. 
  • وجود سیستم داخلی که با استفاده از آن می‌توان نقش‌های جدید را ایجاد کرد و سطح دسترسی را تعیین نمود سبب مدیریت آسان کاربر می‌شود.

 

معایب سامانه مدیریت محتوای Drupal

  • نحوه تغییر ظاهر سایت یا افزودن پلاگین در دروپال دشوار است. در نتیجه مناسب افراد مبتدی نیست.
  • از آنجایی که تم‌های سفارشی توسط دولوپر وب طراحی شده‌اند، بسیار گران می‌باشند.

 

سیستم مدیریت محتوای Wix

سامانه-مدیریت-محتوا-wix

اگرچه Wix دارای برخی از محدودیت‌ها است اما همچنان جزو پلتفرم‌های CMS محبوب می‌باشد. اگرچه این سی‌ام‌اس مناسب مبتدیان است اما پیشنهاد می‌شود به جای Wix از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده شود.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوا Wix 

  • رابط کاربری «drag and drop» در Wix سبب سهولت ساخت صفحات می‌شود. به راحتی می‌توانید هر بخش از صفحه را انتخاب و ادیت کنید.
  • Wix دارای قالب‌های از پیش ساخته بسیاری است که برای تلفن همراه نیز ریسپانسیو می‌باشند. 
  • با افزودن Wix App Market به سایت خود می‌توانید افزونه‌های مورد نیازتان را به راحتی دانلود و نصب کنید. 

 

معایب سیستم مدیریت محتوا Wix 

  • پس از انتخاب قالب در Wix، نمی‌توانید آن را به قالب دیگری تغییر دهید.
  • امکان راه اندازی فروشگاه تجارت الکترونیک رایگان در Wix وجود ندارد.
  • امکان بارگیری و ارسال اطلاعات در Wix وجود ندارد. می‌توانید پست‌های وبلاگ (به غیر از تصاویر) را دانلود و سپس جابه‌جا کنید. اما در مورد صفحات سایت، باید به صورت دستی آن‌ها را کپی و جای‌گذاری کنید.
  • در صورت استفاده از ورژن رایگان این سیستم مدیریت محتوا، شاهد برند «Wix» در نام دامنه و تبلیغات خود خواهید بود.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوا Wix

ورژن رایگان Wix در دسترس است اما برند «Wix» روی دامنه و تبلیغات درج می‌گردد. نسخه‌های متنوع پولی از این سی‌اس‌ام در دسترس است که از ماهی ۱۳ دلار آغاز می‌شود.

 

سیستم مدیریت محتوای BigCommerce

سیستم-مدیریت-محتوا-bigcommerce

BigCommerce یک سیستم مدیریت محتوای تجارت الکترونیک و پلتفرم چند منظوره با میزبانی کامل است. این سیستم مدیریت محتوا، مناسب افراد مبتدی است.

نه تنها BigCommerce سایت شما را میزبانی می‌کند، بلکه پلتفرم CMS واقعی را نیز ارائه می‌دهد. علاوه بر این، بکاپ گیری را انجام می‌دهد و امنیت را تامین می‌کند.

 

مزایای سامانه مدیریت محتوای BigCommerce

  • وجود طرح آزمایشی (trial)، امکان تست BigCommerce را قبل از خرید فراهم می‌سازد.
  • می‌توانید از BigCommerce نام دامنه رایگان دریافت کنید (مانند mystore.mybigcommerce.com). برای دریافت نام دامنه سفارشی نیز باید هزینه پرداخت کنید.
  • هنگام استفاده از BigCommerce، می‌توانید از درگاه‌های پرداخت مختلفی مانند PayPal ،Apple Pay و Amazon Pay استفاده کنید.
  • BigCommerce ارائه دهنده پشتیبانی ۲۴/۷ از طریق چت، تماس تلفنی، انجمن‌ و … می‌باشد. فقط کافیست از طریق داشبورد، پشتیبانی را فعال نمایید.
  • امکان استفاده BigCommerce با وردپرس وجود دارد. در نتیجه می‌توانید از بهترین پلتفرم‌های CMS استفاده نمایید.

 

معایب سامانه مدیریت محتوای BigCommerce

  • با BigCommerce به اندازه WooCommerce نمی‌توانید روی فروشگاه خود کنترل داشته باشید. 
  • هنگامی که فروش کاربر به میزان مشخصی در سال برسد، باید CMS خود را به سطح بعدی ارتقا دهد. 

 

هزینه سامانه مدیریت محتوای BigCommerce

برای استفاده از BigCommerce می‌بایست به صورت ماهانه هزینه اشتراک پرداخت نمایید. در واقع این سامانه مدیریت محتوا، به اندازه گزینه‌های دیگر مقرون به صرفه نیست. 

 

سیستم مدیریت محتوای شاپیفای (Shopify)

سامانه-مدیریت-محتوا-shopyfy

Shopify یکی از CMS های میزبان چند منظوره است. از این رو دیگر نیازی به خرید هاست، نصب نرم افزار یا به روز رسانی و پشتیبانی آنها نخواهید داشت.

این سیستم مدیریت محتوا دارای رابط کاربری «drag and drop» می‌باشد. علاوه بر این از فروش در فروشگاه (in-store sales) نیز پشتیبانی می‌کند.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای Shopify

  • به دلیل وجود ویژگی Shopify Payments، می‌توانید هزینه‌ها را از طریق کارت اعتباری پرداخت نمایید. علاوه بر این، امکان استفاده از PayPal نیز فراهم شده است.
  • پلاگین‌ها و تم‌های زیادی برای Shopify در دسترس است که با خرید آنها می‌توانید ویژگی‌های فوق العاده‌ایی را به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید.
  • به صورت شبانه روزی از طریق چت، ایمیل، تلفن و حتی توییتر پشتیبانی ارائه می‌دهد. 

 

معایب سیستم مدیریت محتوای Shopify

  • برای افزودن پلاگین باید هزینه‌ زیادی پرداخت کنید. 
  • پلاگین‌های Shopify نسبت به پلاگین‌های دیگر مانند وردپرس محدودتر می‌باشند.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوای Shopify

هزینه Shopify نیز مانند BigCommerce است. اما فقط با این تفاوت که در صورت استفاده از شاپیفای، پس از رسیدن به مبلغ مشخصی از فروش مجبور به ارتقا پلن CMS خود نیستید.

 

سیستم مدیریت محتوای WordPress.com

سامانه-مدیریت-محتوا-wordpress.com

WordPress.com ورژن تجاری و میزبانی شده WordPress می‌باشد. همانطور که گفتیم اکثر افراد آن را با WordPress.org که وردپرس منبع باز و خود میزبان است، اشتباه می‌گیرند.

با WordPress.com، یک پلتفرم CMS یکپارچه و میزبانی شده را دریافت می‌کنید. همچنین می‌توانید دامین خریداری کنید یا از ساب دامین رایگان با برند «WordPress.com» استفاده نمایید.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای WordPress.com

  • WordPress.com گزینه‌ایی آسان برای شروع است. به این معنا که به راحتی می‌توانید محتوا را اضافه و ویرایش کنید.
  • امکان ساخت سایت رایگان با استفاده از WordPress.com وجود دارد. 
  • تم‌های بسیار مختلفی برای WordPress.com در دسترس است که می‌توانید آنها را در داشبورد WordPress.com خود جابه جا کنید.
  • امکان ارتقا WordPress.com به WordPress.org یا یک CMS قدرتمندتر و انعطاف پذیرتر نیز وجود دارد.

 

معایب سیستم مدیریت محتوای WordPress.com

  • WordPress.com دارای گزینه‌های کسب درآمد محدودی است.
  • امکان افزودن دامنه سفارشی وجود ندارد. 
  • پلاگین‌های WordPress.com به اندازه افزونه‌های WordPress.org در دسترس نیستند.
  • روی سایت کنترل کامل نخواهید داشت.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوای WordPress.com

ورژن رایگان WordPress.com در دسترس است. اما درج برند «WordPress.com» در دامنه و تبلیغات شما الزامی است.

 

سیستم مدیریت محتوا Ghost

سیستم- مدیریت-محتوا-ghost

Ghost نوعی CMS می‌باشد که مختص وبلاگ نویسان طراحی شده است. اغلب افراد این نوع سیستم مدیریت محتوا را با نام «CMS بدون سر» می‌شناسند. زیرا این پلتفرم CMS، محتوا را مجبور نمی‌کند که برای ارائه از روشی خاص استفاده نماید.

در نتیجه محتوا یا اطلاعاتی که تولید می‌کنید، علاوه بر سایت می‌تواند به برنامه تلفن همراه یا هر پلتفرم دیگری ارسال شود. 

 

مزایای سیستم مدیریت محتوا Ghost

  • امکان استفاده از Markdown، هنگام نوشتن در ویرایشگر Ghost وجود دارد. Markdown روشی است که برای قالب بندی متن مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استفاده از آن می‌توان کاراکترهای خاصی را در اطراف کلمات قرار داد.
  • Ghost دارای ادیتور محتوا است.
  • Ghost بدون نیاز به افزودن هیچ پلاگینی، یک پشتیبان عالی برای SEO است.

 

معایب سیستم مدیریت محتوا Ghost

  • Ghost به اندازه وردپرس قدرتمند و انعطاف پذیر نیست.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوا Ghost

اگرچه این سیستم مدیریت محتوا به خودی خود رایگان است اما برای نام دامنه و میزبانی وب باید هزینه پرداخت کنید. همچنین این CMS توسط بسیاری از هاستینگ‌ها پشتیبانی نمی‌شود.

 

سیستم مدیریت محتوای Magento 

سیستم-مدیریت-محتوا-magento

Magento یک CMS منبع باز برای فروشگاه آنلاین و زیر مجموعه کمپانی بزرگ Adobe می‌باشد. می‌توانید این سی‌ام‌اس Open Source که رایگان نیز می‌باشد را دانلود و در حساب هاست خود نصب کنید.

برای شروع می‌توانید SiteGround Magento را نصب نمایید. برای استفاده از ورژن Magento Commerce می‌بایست هزینه پرداخت کنید. 

 

مزایای سامانه مدیریت محتوای Magento 

  • Magento بسیار قابل سفارشی سازی است. در واقع با استفاده از پلاگین‌های موجود، می‌توانید ویژگی‌های بسیاری اضافه کنید.
  • با استفاده از Magento، امکان مدیریت محصولات و مشتریان زیادی فراهم می‌شود. این در حالی است که سرعت سایت نیز کاهش نمی‌یابد.
  • امکان استفاده از درگاه‌های پرداخت مختلف مانند PayPal نیز وجود دارد.

 

معایب سامانه مدیریت محتوای Magento 

  • کار با Magento برای افراد مبتدی و تازه کار دشوار است.
  • استخدام دولوپر با تجربه برای پروژه‌های Magento دشوار و هزینه‌بر است.

 

قیمت سامانه مدیریت محتوای Magento 

قیمت Magento بسیار گران است. به طوری که سایت Magento حتی هزینه آن را اعلام نمی‌کند.

 

سیستم مدیریت محتوای Textpattern 

سی‌ام‌اس-textpattern

Textpattern یک CMS ساده و متن باز است که از سال ۲۰۰۳ به کاربران خدمات ارائه می‌کند.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای Textpattern 

  • بسیاری از پلاگین‌ها و قالب‌های Textpattern، رایگان هستند.
  • Textpattern دارای رویکردی انعطاف پذیر درباره نحوه ساختار محتوا می‌باشد. می‌توانید از «sections» و «categories» برای سازماندهی محتوا استفاده کنید.

 

معایب سیستم مدیریت محتوای Textpattern 

  • فرآیند نصب Textpattern تا حدودی دشوار است. همچنین باید در هاست خود دیتابیس و حساب FTP ایجاد کنید. 
  • Textpattern سیستمی شناخته شده و محبوب نیست. بنابراین استخدام دولوپر نیز دشوار است.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوای Textpattern 

Textpattern کاملا رایگان است. فقط باید برای خرید دامنه و هاست هزینه پرداخت نمایید.

 

سیستم مدیریت محتوای Blogger 

سیستم-مدیریت-محتوا-blogger

Blogger از سال ۱۹۹۹ در حال فعالیت بوده است. همانطور که از نام این CMS می‌توان حدس زد، بلاگر مختص وبلاگ نویسی است. این سرویس رایگان، توسط گوگل ارائه شده است.

 

مزایای سامانه مدیریت محتوای Blogger

  • کار با بلاگر آسان است. به گونه‌ایی که فقط در عرض چند دقیقه می‌توانید یک وبلاگ راه‌اندازی کنید.
  • با نصب رایگان برخی از افزونه‌ها به وبلاگ خود، می‌توانید در محتوا فرم تماس و حتی تبلیغات قرار دهید.
  • گوگل وبلاگ شما را میزبانی می‌کند. در نتیجه نیازی به نصب و آپدیت برنامه و همچنین پرداخت هزینه نیست.  
  • بلاگر هیچ محدودیتی برای تعداد پست‌ها تعیین نمی‌کند.

 

معایب سامانه مدیریت محتوای Blogger

  • بلاگر فقط مناسب سایت‌های وبلاگ نویسی است. 
  • اگرچه تم‌های بلاگر رایگان هستند اما به همان اندازه نیز ابتدایی و ساده می‌باشند.  
  • برای انتقال صفحات بلاگر به وردپرس، باید آنها را به صورت دستی کپی کنید.

 

قیمت سامانه مدیریت محتوای Blogger

بلاگر کاملا رایگان است. در نتیجه نیاز به پرداخت هزینه نمی‌باشد.

 

سیستم مدیریت محتوای Bitrix24

سیستم-مدیریت-محتوا-bitrix24

Bitrix24 یک ابزار تجاری است که همراه با ویژگی‌هایی مانند مدیریت کارها، پروژه‌ها، ارتباط با کاربران، یک CMS را نیز ارائه می‌دهد.

سطح پایه (حداکثر ۵ گیگ فضای ذخیره سازی آنلاین و امکان ایجاد ۱۲ حساب کاربری) این سامانه مدیریت محتوا رایگان است.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوای Bitrix24 

  • سطح پایه Bitrix24 رایگان است. در نتیجه به راحتی می‌توانید آن را امتحان کنید.
  • Bitrix24 از ویژگی‌های بیشماری برخوردار است. بنابراین برای مدیریت یک کمپانی کوچک تا متوسط ​​مناسب می‌باشد.
  • این سایت ساز دارای یک رابط «drag and drop» است که شامل صفحات فرود و حتی فروشگاه‌های تجارت الکترونیک می‌شود.

 

معایب سیستم مدیریت محتوای Bitrix24 

  • کار با Bitrix24 واقعا دشوار و پیچیده است.

 

قیمت سیستم مدیریت محتوای Bitrix24

همانطور که گفتیم طرح بیسیک این CMS رایگان است اما برای استفاده از طرح‌های دیگر آن باید هزینه بپردازید.

 

سیستم مدیریت محتوای TYPO3

سامانه-مدیریت-محتوا-typo3

TYPO3 یک CMS رایگان، منبع باز و قدیمی است. در واقع TYPO3، یک سیستم مدیریت محتوای سازمانی است. در نتیجه مناسب سایت‌های اینترانت و همچنین سایت‌های بزرگ می‌باشد.

 

مزایای سیستم مدیریت محتوا TYPO3 

  • مدیریت سایت‌های بزرگ، چند زبانه و بین المللی با TYPO3 امکان پذیر است.
  • امکان تغییر سطح دسترسی افراد و گروه‌های مختلف فعال در سایت وجود دارد.
  • امکان نصب بیش از ۶۰۰۰ پلاگین و برنامه کاربردی در TYPO3 وجود دارد.

 

معایب سیستم مدیریت محتوا TYPO3 

  • TYPO3 دارای تم‌های زیاد و متنوعی نیست. بنابراین برای طراحی تم، می‌بایست شخصی را استخدام کنید.
  • برای راه اندازی و نگهداری TYPO3، به تخصص فنی بسیار بالایی نیاز دارید.

 

نتیجه گیری

استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS)، سرعت رشد و توسعه کسب و کار را به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد. در حقیقت CMS، تمام محتوای سایت را در یک محل ذخیره می‌نماید، امکان به روز رسانی سریع را فراهم می‌سازد و قالب‌ها و پلاگین‌های متنوعی را ارائه می‌دهد.

در این مقاله گفتیم سیستم مدیریت محتوا چیست و انواع آن کدامند؟ همچنین ۱۶ CMS برتر را نیز معرفی نمودیم و متوجه شدیم که اولین و محبوب‌ترین CMS در جهان WordPress.org می‌باشد. اگر شما هم برای استفاده از این سی‌ام‌اس به خرید هاست وردپرسی و دامنه نیاز دارید، فقط کافیست کلیک کنید.

خرید هاست وردپرسی wordpress hosting

 

سوالات متداول درباره سیستم مدیریت محتوا (CMS)

بهترین پلتفرم CMS برای سایت فروشگاهی، وردپرس است. زیرا سیستم مدیریت محتوای وردپرس، کامل‌ترین و کاربردی‌ترین CMS موجود است. به راحتی با خرید قالب فروشگاهی وردپرس می‌توانید فروشگاه آنلاین خود را ایجاد کنید.

ایجاد سایت از طریق سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسیار آسان است. زیرا وردپرس دارای تم‌ها و پلاگین‌های بسیار متنوع برای گسترش کسب و کار است. علاوه بر این با خرید میزبانی وردپرس می‌توانید عملکرد سایت وردپرسی خود را به صورت چشمگیری بهبود بخشید.

خیر. همه سایت‌ها به هاست و دامنه نیاز دارند. در واقع بدون وجود هاست و دامین نمی‌توان هیچ سیستم مدیریت محتوایی راه اندازی کرد. بنابراین اولین قدم برای استفاده از سیستم مدیریت محتوا، ثبت دامنه و خرید میزبانی وب می‌باشد.

بله. سیستم مدیریت محتوا (CMS) وردپرس، هر آنچه که به آن نیاز دارید را به شما ارائه می‌دهد. یکی از ویژگی‌های این CMS منبع باز و محبوب، امکان نوشتن بلاگ است.

منبع باز بودن وردپرس، آن را به گزینه‌ایی عالی برای کاربران و دولوپرهای پیشرفته تبدیل کرده است.

با وجود اینکه وردپرس بین افراد مبتدی بسیار محبوب است، در عین حال نیز دارای API قدرتمند می‌باشد که توسعه دهندگان وب از آن برای سفارشی سازی‌های پیشرفته استفاده می‌کنند.

راضیه عبداللهی 

کانتنت‌رایتر، کپی‌رایتر و مدرس زبان انگلیسی، علاقه‌مند به مباحث مرتبط با IT.