راضیه عبداللهی 

دی 3, 1401

IP چیست و چه کاربردهایی دارد؟ آموزش تصویری پیدا کردن IP در کامپیوتر – ویندوز و مک

بدون تردید تاکنون بارها کلمه آی‌پی (IP) به گوشتان خورده است اما همچنان نمی‌دانید آی‌پی (IP) چیست؟ چه کاربردی دارد؟ چرا به آی‌پی اختصاصی نیاز داریم؟ با اطمینان کامل می‌توان گفت که IP جزو اصلی‌ترین و با اهمیت‌ترین پروتکل‌ها در شبکه‌های رایانه‌ای است. جالب توجه است که می‌توان آدرس آی پی را به آدرس خانه تشبیه کرد. به این گونه که اگر آدرس منزلتان را بلد نباشید گم خواهید شد. این موضوع درباره آدرس IP نیز صدق می‌کند. به این معنا که اگر از آدرس آی پی خود اطلاع نداشته باشید در دنیای نامحدود شبکه‌های کامپیوتری گم خواهید شد و نمی‌توانید کارهایی نظیر تنظیم اتصالات اینترنت، متصل شدن به پرینتر و … را انجام دهید. به طور خلاصه بگوییم در صورت عدم وجود IP هرگز اینترنت نیز قابل دسترسی نبود. از این رو قصد داریم در این مقاله به شما بگوییم IP چیست، چگونه می‌توان آی پی را مشاهده کرد و از چه طریق می‌توان برای خرید IP ثابت اقدام نمود. با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی درباره آی پی کسب نمایید.

توجه داشته باشید که آدرس IP هر فرد به هنگام اتصال به اینترنت از طریق اپراتور وی و حین استفاده از اینترنت ممکن است چندین مرتبه تغییر کند. این تغییر آ‌ی‌پی برای افرادی که نیاز به یک یا چند IP ثابت دارند گاها موجب ضرر و زیان می‌شود چرا که درگاه فروشگاه‌های آنلاین نیاز است که بر روی یک IP ثابت تنظیم شود. همچنین بسیاری از افراد برای اتصال به سرویس‌های مد نظر خود به آی‌پی ثابت نیاز دارند. با خرید سرور مجازی می‌توانید به یک آی‌پی ثابت دسترسی داشته باشید.

خرید سرور مجازی - خرید vps - وی پی اس

 

روش‌های به دست آوردن IP

چندین روش مختلف برای دستیابی به ip وجود دارد. ۷ مورد از ساده‌ترین روش‌های به دست آوردن IP در پلتفرم‌ها و سیستم عامل‌های مختلف عبارتند از:

به دست آوردن آی پی در کامپیوتر از طریق گوگل

اولین و آسان‌ترین روش برای دستیابی به IP کامپیوتر سرچ عبارت «What is my IP»‌ در گوگل است.

مشاهده-IP-در-کامپیوتر-از-طریق-گوگل

سپس آدرس آی پی عمومی شما نمایش داده می‌شود.

روش-مشاهده-IP-در-کامپیوتر-از-طریق-گوگل

به دست آوردن IP در سیستم شخصی از طریق cmd

دومین روش مشاهده ip کامپیوتر در ویندوز از طریق CMD است. در این روش از طریق دستورات خط فرمان (command prompt) به آسانی IP کامپیوتر خود را پیدا می‌کنید. برای بکارگیری این روش فقط کافیست مراحل زیر را انجام دهید:

کلمه «Run» را در پنجره ویندوز سرچ نمایید یا حرف R و کلید پنجره ویندوز را به طور همزمان فشار دهید. سپس روی «Run» کلیک کنید.

مشاهده-IP-در-سیستم-شخصی-از-طریق-cmd

کلمه «cmd» را در پنجره‌ایی که باز می‌شود تایپ و سپس روی «Ok» کلیک نمایید تا خط فرمان ویندوز باز شود.

مشاهده-آدرس-IP-در-سیستم-شخصی-از-طریق-cmd

در تب خط فرمانی که باز می‌شود، کلمه «ipconfig» را در برابر اسم رایانه خود بنویسید و سپس کلید «Enter» را فشار دهید.

مشاهده-آدرس-آی‌پی-در-سیستم-از-طریق-CMD

 

در برابر عبارت «IPv4 address»، آی پی خصوصی کامپیوتر خود را در کنار سایر اطلاعات مشاهده خواهید کرد.

مشاهده-آی-پی-در-سیستم-شخصی-از-طریق-cmd

مشاهده آی پی از طریق تنظیمات شبکه

روش سوم برای مشاهده آی پی سیستم از طریق ابزار Run (علاوه بر خط فرمان cmd)، خط فرمان ncpa.cpl است. مراحل یافتن IP از این روش عبارتند از:

دقیقا مشابه روش دوم، ابزار Run را پیدا و روی آن کلیک کنید. فرمان ncpa.cpl را در فیلد مربوطه وارد نمایید و روی گزینه «Ok» کلیک کنید.

به-دست-آوردن-IP-از-طریق-تنظیمات-شبکه

پس از باز شدن پنجره Network Connections، روی نوع اتصال به اینترنت (وای فای، کابل شبکه و …) کلیک راست کنید. در منوی نمایان شده، گزینه «Status» را برگزینید.

نحوه-به-دست-آوردن-آدرس-IP-از-طریق-تنظیمات-شبکه

در پنجره باز شده، گزینه «Details» را انتخاب نمایید تا سایر اطلاعات از جمله آی پی سیستم خود را مشاهده کنید.

روش-به-دست-آوردن-IP-از-طریق-تنظیمات-network

در مرحله آخر آدرس IP را در مقابل عبارت «IPv4 Address» خواهید یافت.

روش-مشاهده-آدرس-آی‌پی-از-طریق-تنظیمات-network

مشاهده IP در ویندوز ۱۰ و ۱۱

لازم به ذکر است که برای دستیابی به آی پی خود در ویندوز ۱۰ و ۱۱ می‌توانید از قسمت Network Connections اقدام نمایید. برای یافتن آی پی کامپیوتر به این روش، مراحل زیر را انجام دهید:

عبارت «Network status» را در پنجره ویندوز سرچ نمایید یا حرف X با کلید پنجره ویندوز را به طور همزمان فشار دهید. سپس برنامه «View Network status and tasks» را انتخاب کنید.

روش-مشاهده-آدرس-IP-در-ویندوز-۱۰-و-۱۱

روی نام کانکشن (برای مثال در تصویر زیر نام وای فای efixhost است) کلیک کنید.

روش-دسترسی-به-آی-پی-در-ویندوز-۱۰-و-۱۱

دکمه «Details» را برگزینید.

روش-به-دست-آوردن-IP-از-طریق-تنظیمات-network

در نهایت نیز IP کامپیوتر خود را در برابر عبارت «IPv4 address» مشاهده خواهید نمود.

روش-مشاهده-آدرس-آی‌پی-از-طریق-تنظیمات-network

دستیابی به آدرس IP در تنظیمات مک او اس

ساده‌ترین روش برای دسترسی به آدرس IP مک شما از طریق Network در قسمت تنظیمات برگزیده (یا همان System Setting) است. از این رو ابتدا لازم است در بالای صفحه منوی اپل و سپس گزینه «System Setting» را انتخاب نمایید.
دریافت آی پی در سیستم عامل مک او اس

سمت چپ شاهد تمامی اتصالات شبکه مورد استفاده سیستم خود خواهید بود. کنار نوع اتصال شما دایره سبز رنگی ایجاد می‌شود. برای مثال نوع اتصال وای فای است. برای مشاهده اطلاعات روی کلمه «Wi-Fi» کلیک نمایید. سپس در قسمت Details اطلاعات مربوط به آدرس آی پی شما نمایش داده می‌شود.

 

مشاهده آی پی از طریق ترمینال مک

با وجود اینکه روش پیدا کردن آی پی مک از طریق تنظیمات، سریع و مطمئن است اما اگر تمایل دارید با یک روش حرفه‌ای این کار را انجام دهید باید از طریق دستور در ترمینال مک اقدام کنید. در مرحله اول ترمینال مک را باز می‌کنید. سپس اگر قصد مشاهده آی پی وای فای را دارید کد زیر را وارد نمایید:

ipconfig getifaddr en0

اما اگر از طریق کابل متصل هستید، کد زیر را وارد کنید:

ipconfig getifaddr en1

به هر حال هر دو روش کاربردی هستند. با این وجود اگر بتوانید این کد دستوری را حفظ کنید سرعت شما دو چندان می‌شود.

مشاهده IP با کمک ابزار آنلاین

یک روش بسیار آسان نیز  استفاده از ابزار آنلاین و سایت‌هایی است که فقط برای یافتن IP طراحی شده‌اند، می‌باشد. برای مثال با مراجعه به سایت‌هایی مانند ip-tracker یا whatismyipaddress.com می‌توانید به آسانی اطلاعات کامل مربوط به آی پی خود را پیدا کنید. برای آشنایی با نحوه دسترسی به آی‌پی از طریق سایت whatismyipaddress.com اقدامات زیر را انجام دهید

ابتدا آدرس سایت whatismyipaddress.com را در مرورگر خود وارد کنید یا روی whatismyipaddress.com کلیک نمایید.

پس از ورود به سایت، اطلاعات مربوط به آی‌پی خود را مشاهده می‌نمایید.

نحوه-دسترسی-به-آی‌پی-از-طریق-سایت-what-is-my-IP-address

آی پی ثابت چیست؟

همانطور که از اسم این نوع آی پی مشخص است آدرس‌های آی پی ثابت یا static، پایدار و دائمی می‌باشند. به این معنا که پس از تخصیص IP ثابت به شما تا زمان اتمام قرار داد، این آدرس تغییر نمی‌کند و دائمی است. به طوری که حتی در صورت بازنشاندن (restart) سیستم، آدرس آی پی همچنان بدون تغییر باقی می‌ماند. با وجود اینکه بیشتر کسب و کارهای آنلاین به IP ثابت نیاز نخواهند داشت. اما مشاغلی مانند شرکت‌های هاستینگ، شرکت‌های ارائه دهنده ایمیل اختصاصی، شرکت‌های تجاری و … به آی پی ثابت نیاز دارند و از اهمیت خرید IP ثابت آگاهی کامل دارند. توجه داشته باشید به دلیل اختصاص یافتن آی پی ثابت به شما، برای استفاده از آن لازم است خودتان به طور دستی دستگاه روتر یا سرور تنظیم نمایید.

مزایای استفاده از آدرس IP ثابت عبارتند از:

  • عدم تغییر آدرس و ثابت ماندن آن 
  • دسترسی سریع‌تر و راحت‌تر کاربران به سایت شما از طریق سرچ DNS 

آی پی عمومی چیست؟

IP عمومی آدرسی است که شبکه (network) خانگی یا تجاری شما را به اینترنت متصل می‌کند. در واقع ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنتی منتخب شما) این آدرس را به شما اختصاص می‌دهد. هر سرور، ارائه دهنده خدمات ایمیل و به طور کلی هر دستگاهی که در اینترنت امکان دسترسی دارد از یک آدرس آی پی عمومی استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که آدرس آی پی عمومی در سراسر دنیا منحصر به فرد می‌باشد و تنها مختص یک دستگاه مشخص است.

تخصیص اولیه آدرس آی پی عمومی توسط سازمان ICANN انجام می‌شود. یکی از وظایف این سازمان ساخت و تخصیص آدرس‌های IP به سایر سازمان‌ها است. به طور خلاصه سازمان ICANN ابتدا آدرس‌های IP عمومی را بین ارائه‌دهندگان سرویس‌های اینترنتی توزیع می‌کند و در نهایت این ارائه دهندگان آدرس‌ها را بین کاربران تقسیم می‌نمایند.

برای دست یافتن به آدرس‌ IP عمومی خود می‌توانید از ابزارهایی نظیر command prompt یا سایت‌ «What is my IP Address» استفاده کنید.

تفاوت داشتن آی پی ثابت و آی پی عمومی

تفاوت-IP-ثابت-و-IP-عمومی-چیست

اصلی‌ترین تفاوت آی پی ثابت و آی پی عمومی ثبات و امنیت آنها است. در حقیقت با خرید آی پی ثابت به عنوان یک هویت ثابت در اینترنت باقی می‌مانید. این ویژگی باعث می‌شود هنگام ایجاد اکانت در سایت‌‌های خارجی (به ویژه آنهایی که کاربران ایرانی را تحریم نموده‌اند) با مشکل روبرو نشوید. 

برای مثال یکی از کاربردهای آی پی ثابت در حوزه بازارهای پر طرفدار ارز دیجیتال و صرافی‌ها می‌باشد. فرض کنید قصد شروع ترید در صرافی‌های ارز دیجیتال مانند بای بیت، کوکوین، بای ننس و … را دارید. مهم‌ترین اقدام شما خرید سرور مجازی ترید (آی پی ثابت) است. زیرا بسیاری از صرافی‌ها پیرو قوانین ایالت متحده آمریکا، ایرانیان را تحریم نموده‌اند. بنابراین بهترین راه حل استفاده از آی پی ثابت می‌باشد. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چرا از نرم‌افزارهای تغییر آی پی استفاده نکنیم؟ این نرم‌افزارها در هر بار اتصال از آی پی متفاوتی استفاده می‌کنند. این تغییر آی پی دائمی سبب می‌شود صرافی‌ها به شما شک کنند و سپس حساب‌تان را مسدود و حذف نمایند. این اتفاق به معنی از دست دادن تمام سرمایه شماست. از طرفی ممکن است این نرم‌افزارها روتر شما را تغییر دهند و شما را در دام حملات فیشینگ و سرقت اطلاعات مهم قرار دهند. از این رو آی پی ثابت بهترین و امن‌ترین انتخاب برای مخفی یا ثابت نگه داشتن آی پی و در نتیجه ترید کردن است.

همانطور که گفتیم امنیت اصلی‌ترین تفاوت آی پی ثابت و آی پی عمومی است. از آنجا که هنگام استفاده از آی پی عمومی تمام افراد در سراسر دنیا از طریق اینترنت و بدون واسطه به سیستم شما دسترسی دارند، امنیت این نوع آی پی بسیار ضعیف است. در نتیجه مجرمان سایبری نیز به راحتی می‌توانند تمامی اطلاعات شخصی، محرمانه و … را هک نمایند. 

IP چیست؟

IP شماره مختص هر دستگاه در اینترنت است که می‌توان آن را به یک آدرس پستی تشبیه کرد. درست مانند یک آدرس پستی که امکان ارتباط، ارسال و دریافت بسته‌ها را فراهم می‌سازد، آدرس آی پی نیز اجازه ارسال و دریافت اطلاعات را برای دستگاه‌ها صادر می‌کند. به عبارتی دستگاه‌ها از طریق آدرس آی‌ پی، یکدیگر را در اینترنت می‌یابند.

اکنون به صورت دقیق‌تر توضیح می‌دهیم IP چیست؟ IP زنجیره عددی متشکل از ۴ بخش است که بین هر بخش نقطه قرار دارد. بازه اعداد در هر بخش بین ۰ تا ۲۵۵ می‌باشد. لازم به ذکر است که اعداد آی پی به هیچ عنوان رندم نیستند و به صورت کاملا حساب شده توسط سازمان IANA ایجاد می‌شوند. 

حال که دانستیم آی پی چیست؟ انواع مختلف IP را معرفی خواهیم کرد.

انواع IP چیست؟

انواع-آی‌پی-کدامند

آی پی‌ها به گروه‌های مختلفی دسته بندی می‌شوند که در هر گروه انواع مختلف IP وجود دارد.

IP مصرف کننده

هر فرد یا کسب و کاری که از خدمات اینترنتی بهره می‌برد امکان استفاده از دو نوع آی پی، IP خصوصی و IP عمومی، برای او فراهم است. در واقع کلمات عمومی و خصوصی به لوکیشن شبکه مرتبط است. به این معنا که منظور از IP خصوصی استفاده در داخل شبکه و IP عمومی استفاده در خارج از شبکه است.

IP خصوصی

هر دستگاه (از کامپیوتر گرفته تا پرینتر) متصل به شبکه اینترنت شما، دارای آدرس IP خصوصی است. هرچقدر بیشتر از وسایل اینترنی استفاده کنید، طبعا IP های خصوصی بیشتری نیز خواهید داشت. روتر شما جهت شناسایی جداگانه این وسایل به راهی نیاز دارد. از طرفی بسیاری از این دستگاه‌ها نیز برای شناسایی یکدیگر به یک راه نیاز دارند. در نتیجه روتر، IP های خصوصی مختص هر دستگاه را ایجاد می‌کند. هر یک از این شناسه‌های منحصربه‌فرد، دستگاه‌ها را در شبکه متمایز می‌نماید.

IP عمومی

IP عمومی، آدرس اولیه مربوط به کل شبکه است. با وجود اینکه هر دستگاه متصل دارای IP مختص خود است. اما آنها در IP اصلی شبکه نیز قرار دارند. همانطور که گفتیم ISP، آدرس IP عمومی را به روتر ارائه می‌دهد. معمولا ISP ها مجموعه‌ایی عظیم از IP ها را در اختیار دارند. IP عمومی همان آدرسی است همه دستگاه‌های بیرون از شبکه اینترنتی توسط آن شبکه شما را شناسایی می‌کنند.

جالب است بدانید که IP های عمومی به دو دسته متغیر و ثابت تقسیم می‌شوند.

IP متغیر

IP متغیر یا پویا به صورت اتوماتیک و طبق نظم معینی تغییر می‌کنند. نحوه توزیع IP های متغیر به این صورت است که ISP ها پس از خرید تعداد زیادی IP متغیر، آنها را بین مشتریان خود توزیع می‌کنند. سپس علاوه بر این که به طور متناوب و دوره‌ای، آنها را مجدد تخصیص می‌دهند، IP های قدیمی‌تر را برای استفاده مشتریان دیگر نگه می‌دارند. هدف پیروی از این رویکرد صرفه جویی بیشتر در هزینه برای ISP ها می‌باشد. تغییرات منظم  IP ها به معنی عدم نیاز به انجام اقدامات خاص جهت ایجاد دوباره IP توسط مشتری است. مزیت مهم IP متغیر امنیت آن است. چرا که تغییر منظم آدرس IP امکان هک شدن رابط کاربری شبکه را برای هکرها سخت‌تر می‌کند.

IP استاتیک

برعکس IP پویا، IP استاتیک کاملا ثابت باقی می‌مانند. به بیان دیگر زمانی که IP تخصیص داده می‌شود تغییر نمی‌کند و به همان صورت باقی می‌ماند. 

دو نوع IP برای سایت‌ها وجود دارد.

IP اشتراکی

سایت‌هایی که از هاست اشتراکی استفاده می‌کنند، سایت‌های SME که امکان مدیریت حجم ترافیک را دارند و سایت‌هایی که دارای صفحات محدود هستند، همگی از IP اشتراکی استفاده می‌کنند.

IP اختصاصی

در برخی از پلن‌های هاستینگ امکان خرید IP اختصاصی وجود دارد. با خرید آی پی اختصاصی کسب گواهینامه SSL ساده‌تر می‌شود. همچنین به راحتی امکان تنظیم و اجرا FTP وجود دارد. در این صورت نه تنها انتقال فایل‌ها و اشتراک‌گذاری آنها با سایر سازمان‌ها و اشخاص راحت‌تر می‌شود بلکه می‌توان به صورت ناشناس نیز به اشتراک‌گذاری FTP پرداخت. 

یکی از مزایای داشتن IP اختصاصی این است که می‌توانید برای دسترسی به سایت به‌ جای نام دامنه از IP به تنهایی استفاده کنید.

Ipv4 و Ipv6

IPv4 پروتکل اصلی اینترنت (ورژن ۴) با قابلیت آدرس دهی ۳۲ بیتی معادل ۴ میلیارد  آدرس است. کاملا واضح است که این میزان آدرس دهی برای استفاده دائمی کافی نیست. جالب است بدانید که IPv4 پرمصرف‌ترین پروتکل است. کاربرد اصلی Ipv4 ردیابی گجت‌ها در شبکه‌ اینترنت و ارتباط آنها با یکدیگر می‌باشد.

IPv6 پروتکل جدید و ورژن ۶ است که در اواخر دهه ۹۰ میلادی معرفی شده و با نام اینترنت پروتکل نسل بعدی نیز شناخته می‌شود. در واقع IPv6 جدیدترین پروتکل جایگزین IPv4 است. این پروتکل جدید می‌تواند تقریبا ۳۴۰ تریلیون تریلیون تریلیون آدرس IP ارائه دهد. این میزان آدرس دهی نیازهای کامپیوترها، سایت‌ها، وسایل هوشمند از جمله تلفن‌های همراه، ساعت‌های هوشمند و … را برآورده می‌سازد.

برخی از ویژگی‌های IPv6 عبارتند از:

  • عدم ایجاد اختلال در آدرس‌های درون شبکه‌ای یا خصوصی
  • امکان مدیریت آسان‌تر و عدم نیاز به DHCP سرور
  • قابلیت پشتیبانی از تشخیص هویت داخلی
  • امکان تنظیم اتوماتیک
  • بهبود کیفیت خدمات 
  • مسیریابی آسان
  • عدم نیاز به NAT 
  • انعطاف زیاد

آی پی چه کاربردهایی دارد؟

کاربردهای-آی‌پی-چیست

هریک از آی پی‌ها دارای کاربردهای متفاوتی می‌باشند. برخی از کاربردهای مهم آی پی در حوزه‌های زیر می‌باشد.

IP اختصاصی برای ترید

همانطور که اشاره کردیم به دلیل تحریم‌های موجود برای ترید کردن به آی پی مخصوص ترید نیاز است تا مانع مسدود شدن حساب و از دست رفتن سرمایه‌تان شود. منظور از IP اختصاصی برای ترید، سروری است که شما را به یک IP در دیگر کشورها وصل می‌کند. علاوه بر مورد ذکر شده، آی پی که برای ترید استفاده می‌کنید باید از ویژگی‌های زیر برخوردار باشد:

  • آپتایم و سرعت بالا 
  • پشتیبانی شبانه روزی
  • سهولت در نصب و راه اندازی 
  • برخورداری از ویژگی کیل سوییچ

IP بر روی سرور مجازی و هاست

در هر سایت امکان استفاده از IP اختصاصی یا اشتراکی وجود دارد. منظور از آی پی اشتراکی استفاده چندین سایت و کاربر از  آی پی مورد نظر است. این درحالیست که در صورت داشتن آی پی اختصاصی، آن آی پی فقط مختص سایت شماست و دیگران نمی‌توانند از آن استفاده نمایند.

نکته جالب توجه این است که استفاده از آی پی اشتراکی برابر با داشتن میزبانی اشتراکی نیست. ممکن است کاربران تمام منابع سرور را به طور اختصاصی در دسترس داشته باشند اما همچنان همگی سایت‌ها از آی پی مشترک استفاده نمایند. به عبارت دیگر آی پی روی هاست به صورت مشترک مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورت نیاز به آی پی اختصاصی خرید سرور مجازی یا سرور اختصاصی الزامی است.

با وجود اینکه هزینه‌ آی پی اختصاصی نسبت به آی پی اشتراکی کمی بیشتر است. اما از منابع بیشتری مانند پهنای باند، فضای ذخیره سازی، CPU و … نیز برخوردار خواهید بود.

IP اینترنت شخصی

هنگامی که شما به اینترنت شخصی خود وصل می‌شوید، دستگاه شما دارای IP منحصر به فردی است. بدون حضور این آی پی امکان اتصال به اینترنت وجود ندارد. برای مثال در صورت متصل شدن به اینترنت از طریق مودم وایرلس، آی پی مختص آن امکان اتصال سایر دستگاه‌های موجود در خانه را فراهم می‌سازد. جهت استفاده سایر دستگاه‌ها، بعد از راه اندازی شبکه باید آی پی را به تمامی آنها اختصاص دهید. 

نتیجه گیری

در این مقاله توضیح دادیم آی پی چیست؟ انواع و کاربرد آنها چگونه است؟ سپس ۷ روش بسیار آسان جهت دست یافتن به IP را معرفی نمودیم. با بکارگیری این روش‌ها به راحتی آب خوردن می‌توانید آدرس ip کامپیوتر در سیستم عامل ویندوز و ios را پیدا نمایید. اهمیت یافتن IP زمانی مشخص می‌شود که مشکلات درون شبکه‌ایی به وجود آیند یا نیاز باشد سایر دستگاه‌ها در شبکه را متصل کنید. 

علاوه بر این موارد از اهمیت خرید سرور مجازی ترید برای داشتن IP ثابت نیز به تفصیل صحبت کردیم. با این وجود اگر کماکان دچار ابهاماتی هستید یا قصد خرید آی پی ثابت و هر گونه هاست و سرور مجازی را دارید از کارشناسان حرفه‌ایی efixhost کمک بگیرید.

خرید هاست خرید سرور مجازی VPS

راضیه عبداللهی 

کانتنت‌رایتر، کپی‌رایتر و مدرس زبان انگلیسی، علاقه‌مند به مباحث مرتبط با IT.