efixhost 

تیر 10, 1398

میزبانی وب با IP اختصاصی

هنگام بررسی گزینه ­های موجود برای میزبانی اختصاصی، احتمالاً با اسامی و اصطلاحاتی مواجه می­شوید که پیش از این هرگز نشنیده ­اید. از آن میان می­توان بهIP اختصاصی اشاره کرد.

آدرس IP اختصاصی با میزبانی سرور اختصاصی تفاوت دارد. با این حال، هر دوی این موارد، اغلب، با یکدیگر در ارتباط هستند. بهتر است توجه داشته باشید که بدون این که لازم باشد میزبانی وب خود را به روش اختصاصی ارتقاء دهید نیز می­توانید یک نشانی IP اختصاصی دریافت کنید. با این حال، IP اختصاصی، معمولاً با یک محیط میزبانی اختصاصی،جفت خواهد شد.

در ادامه، مفهوم واقعی IP اختصاصی و تفاوت­های آن را با IP اشتراکی بررسی نموده و در نهایت، خواهیم گفت که میزبانی وب اختصاصی چگونه با IP اختصاصی کار می­کند.

 

نشانی IP اختصاصی چیست؟

ابتدا، اجازه بدهید تا مفهوم آدرس IP را بررسی کنیم. IP، مخفف Internet Protocol بوده و در نتیجه، آدرس IP شما به آدرس پروتکل اینترنتی شما اشاره می­کند. آدرس IP اساساً شناسه­ای است برای تمام کامپیوترهایی که به اینترنت متصل هستند.

سرور میزبان وب شما نیز از نظر فنی، یک کامپیوتر به شمار می­رود. بنابراین، لازم است که این رایانه نیز دارای یک آدرس باشد تا موقعیت آن در فضای اینترنت مشخص گردد. آدرس های مذکور، با اسامی و دامنه­های خاصی نگاشته می­شوند. بنابراین، از نظر فنی منطقی است که شما به جای نام دامنه، آدرس IP را تایپ نموده و درست در همان وب سایت مورد نظر فرودبیائید.

آدرس IP اختصاصی در اصل، یک آدرس است که به تنهایی و فقط و فقط به وب سایت شما اختصاص داده می­شود. در برخی موارد، آدرس مذکور قادر است تا با محیط سرور شما نیز جفت گردد. با این حال، معمولاً به صورت مستقیم به وب سایت شما متصل خواهد بود.

در اغلب حساب­های میزبانی، آدرس IP حساب شما یک آدرس اشتراکی است. یعنی، آدرس مذکور توسط کلیه­ی وب سایت­هایی مورد استفاده قرار می­گیرد که از یک سرور اشتراکی واحد استفاده می­کنند. بنابراین، درباره­ی میزبانی اشتراکی می­توان گفت که آدرس IP ارائه شده برای شما با صدها هزار وب سایت دیگر مشترک است.

 

بررسی تفاوت­های آدرس IP اختصاصی با اشتراکی

درباره­ی مزایا و معایب هر یک از انواع نشانی­های IP بحث­های بی­شماری وجود دارد که بخشی از آن به تکامل طبیعی فناوری­های مربوطه ارتباط دارد. اکنون دیگر بسیاری از مزایای عمده­ی استفاده از IP اختصاصی از درجه­ی اعتبار ساقط شده­اند. در حال حاضر، استفاده از نشانی IP اختصاصی هنوز هم برای قشر خاصی از کاربران می­تواند سودمند باشد. با این حال، اوضاع دیگر مانند گذشته نیست.

تفاوت میان IP اختصاصی و اشتراکی، با توجه به نام­های­شان، بسیار ساده است. آدرس IP اشتراکی توسط چندین وب سایت که از محیط یک سرور واحد بهره می­گیرند، به صورت مشترک مورد استفاده قرار می­گیرد. این در حالی است که یک آدرس اختصاصی، تنها به وسیله­ی یک وب سایت مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. برای روشن­تر شدن موضوع می­توان گفت که آدرس IP اختصاصی حُکم شماره­ی تلفن همراه شما را دارد. یعنی، شماره­ی منحصر به فردی که اختصاصاً در اختیار شما بوده و آن را با فرد دیگری به اشتراک نخواهید گذاشت. از طرف دیگر، IP اشتراکی مانند شماره­ی تلفن منزل شما عمل می­کند. یعنی، با این که فرد تماس گیرنده احتمالاً تمایل دارد، تنها با یکی از اعضای خانواده صحبت کند، هر یک از اعضای دیگر نیز می­توانند این تماس تلفنی را پاسخ گویند.

 

تفاوت­های عمده ی IP اختصاصی و اشتراکی به قرار زیر است:

۱- ارسال ایمیل: اگر از جمله افرادی هستید که روزانه تعداد بسیار زیادی ایمیل را از طریق میزبان وب خود ارسال می­کنید، ممکن است با مشکل مواجه گردید. در برخی موارد، امکان دارد آدرس IP اشتراکی مورد استفاده توسط شما در فهرست متخطیان قرار گرفته باشد. بنابراین، آدرس IP اختصاصی نرخ ارسال موفقیت آمیز ایمیل را افزایش داده و احتمال قرار گرفتن نشانی شما در فهرست افراد خاطی را به صفر می­رساند. مگر این که با ارسال هرزنامه­ها، شخصاً چنین شرایطی را فراهم نمائید.

۲- پروتکل لایه ­ی اتصال امن (SSL) و امنیت سایت: استفاده از آدرس­های IP اختصاصی برای انجام اموری از قبیل بهبود امنیت سایت ضروری است. ساده­تر است بگوئیم، وجود IP اختصاصی برای برخی صاحبان سایت که می­خواهند از گواهینامه­ی پروتکل امن SSL استفاده کنند، ضروری است. اما، با وجود فناوری­های جدیدی از قبیل SNI این موضوع هم دیگر چندان مطرح نیست. با این حال، برخی از ارائه دهندگان خدمات میزبانی، هم­چنان برای دریافت گواهینامه­ی SSLبه آدرس IP اختصاصی نیاز خواهند داشت.

۳- الزامات نرم افزاری: اگر چه، این مورد بخش کوچکی از موارد را به خود اختصاص می­دهد، با این حال، برخی از انواع نرم افزارهای سرور و اسکریپت­ها واقعاً به یک IP اختصاصی نیاز دارند. این امر، معمولاً به فرآیندهای زمان­بر مربوط است. اگر در حال استفاده از سرور اشتراکی هستید، احتمالاً چنین فرآیندهایی پیش از تکمیل، خاتمه خواهند یافت. به این ترتیب، همین طور که می­بینید، استفاده از آدرس IP اختصاصی در این موارد ضروری است.

 

ارتباط میان آدرس IP اختصاصی و سئو (SEO)

ارتباط میان تاثیر استفاده از IP اختصاصی در افزایش رتبه ­ی سئو، بحث داغی است که هم­چنان ادامه دارد. این موضوع هم درست مانند سایر موارد مرتبط با سئو هنوز در هاله­ای از ابهام است. کیفیت پائین میزبانی سایت شما موجب خواهد شد که حملات IP یا DDOS، ارتباط با وب سایت­های مرتبط یا حاوی هرزنامه­ ها و غیره، بتوانند تاثیر مخربی بر وب سایت شما داشته باشند. این قبیل موارد،در مقایسه با آدرس IPمی­توانند اثر به مراتب بیش­تری بر رتبه بندی شما داشته باشند.

اما، از طرف دیگر اگر از یک میزبانی با کیفیت برخوردار هستید، حتی با وجود استفاده از IP اشتراکی نیز لازم نیست نگران این گونه مسائل باشید.

 

مزایای استفاده از آدرس IP اختصاصی

استفاده از آدرس IP اختصاصی دارای مزایایی است که اغلب آن­ها به نیازهای منحصر به فرد شما و نوع سایتی که اداره می­کنید بستگی دارند. بسته به ارائه دهنده­ی خدمات میزبانی خود باید قادر باشید که یک آدرس IP اختصاصی را به برنامه­ی میزبانی اشتراکی خود بیافزائید. در این جا برخی مزایای استفاده از آدرس IP اختصاصی را بررسی می­کنیم:

  1. امکان مشاهده­ی سایت با استفاده از آدرس IP

یکی از بهترین مزایای استفاده از آدرس IP اختصاصی این است که بدون ذکر نام دامنه می­توانید به وب سایت خود دسترسی داشته باشید.

  1. کاهش ریسک قرار گرفتن در فهرست متخطیان

در صورت استفاده از آدرس IP اشتراکی همواره این خطر وجود دارد که در فهرست وب سایت­های خاطی قرار بگیرید. در صورت وجود فعالیت­هایی که اسپم تلقی می­گردند، ادرس های IP مربوطه در فهرست متخطیان قرار خواهند گرفت. استفاده از نشانی IP اشتراکی، احتمال قرار گرفتن در چنین فهرستی را افزایش می­دهد. این در حالی است که به کار گیری آدرس اختصاصی، چنین احتمالی را به صفر می­رساند.

  1. راه اندازی سرور FTP شخصی

در صورت تمایل برای استفاده از FTP و به اشتراک گذاری فایل­های خود با مشتریان و نزدیکان خود، ساده­تر آن است که سرور FTP شخصی خود را راه اندازی نمائید. یک IP اختصاصی به شما کمک خواهد کرد تا دسترسی آسان­تری به سرور FTP خود داشته باشید.

  1. اجتناب از مشکلات سازگاری SSL

همان طور که پیش­تر هم گفته شد، وجود آدرس IP اختصاصی، دیگر برای بهره مندی از گواهینامه­ی SSLدر سایت شما ضرورتی نداشته واین امر تنها برای بالا بردن عملکرد سیستم توصیه می­گردد.

  1. ایجاد سرور بازی شخصی

در صورت تمایل برای ایجاد و راه اندازی سرورهای بازی از قبیل Minecraft Server، مسلماً به آدرس IP اختصاصی نیاز خواهید داشت. البته، علاوه بر این، به یک سرور اختصاصی بازی نیز نیاز دارید تا بتوانید بازی­های خود را با دوستان­تان به اشتراک بگذارید.

 

میزبانی وب با استفاده از آدرس اختصاصی چیست؟

آدرس IP اختصاصی با میزبانی اختصاصی هم معنی نیست. با این حال، معمولاً هر دوی آن­ها همراه با یکدیگر ارائه می­گردند. برای تشریح بیش­تر، می­توان تصور کرد که بسته­های میزبانی اختصاصی دارای نشانی­های اختصاصی بوده که هر یک بخشی از بسته­ی مورد نظر را در بر می­گیرند.

در برخی موارد، حتی خواهید توانست از یک سرور اختصاصی واحد برای دسترسی به چندین IP اختصاصی بهره جوئید.

 

یک سرور اختصاصی و یک آدرس اختصاصی IPچگونه با هم کار می­کنند؟

استفاده از سرور اختصاصی دارای مزایای زیادی است. برای بهره گیری از آدرس اختصاصی احتمالاً لازم است تا مزایای میزبانی اختصاصی را نیز در نظر داشته و آن را با نیازهای خود مطابقت دهید. بنابراین، بهتر است بدانید که استفاده از میزبانی اختصاصی دارای ویژگی­هایی از قبیل:

۱- افزایش عملکرد سرور و قابلیت انتخاب بین هارد درایوهای HDD و SSD بسته به نیاز وب سایت شما.

۲-بهبود پروتکل­های حفاظت از مرکز اطلاعات و تامین ایمنی اجزاء فیزیکی و دیجیتال سرور.

۳-رائه­ی گزینه­های متعدد مدیریت سرور برای مدیریت و پیکربندی ساده­تر.

۴- وجود تیم پشتیبانی اختصاصی برای کمک به رفع مشکلات فنی و پاسخ­گویی ۲۴ ساعته در تمام مدت هفته.

۵- قابلیت در دست داشتن چندین آدرس­ اختصاصی.

بنابراین، واضح است که میزبانی وب اختصاصی، آزادی عمل بیش­تری را فراهم آورده و سطح امنیت بالا، عملکرد سریع و مطمئن و بسیاری موارد دیگر را در اختیار شما قرار خواهد داد.

 

efixhost