تحریریه 

اسفند 20, 1398

محبوب‌ترین دامنه‌های سطح بالا (TLDs)

انتخاب نام دامنه و البته پسوندی مناسب، یکی از بزرگترین دغدغه‌های هر فردی با ایده راه‌اندازی یک کسب و کار است. امروزه انواع دامنه‌های سطح بالا باعث شده‌اند که دغدغه افراد برای تصمیم‌گیری بین آن‌ها کمی بیشتر شود. در این مقاله با بررسی محبوب‌ترین TLD‌ها به شما کمک خواهیم کرد که مناسب‌ترین پسوند دامنه را برای سایت خود به ثبت برسانید.

دامنه‌های سطح بالا با ویژگی‌های خود، می‌توانند تاثیرات شگفت انگیزی بر روی افزایش بازدیدکنندگان سایت شما نیز داشته باشند. البته نظرات مردم نسبت به پسوند دامنه از جمله .org، .com و… متفاوت هست. پس در زمان انتخاب پسوند مناسب خود، به میزان محبوبیت دامنه‌ها و نظرات افراد بازار هدف مورد نظرتان توجه داشته باشید.

مشاوران ما در افیکس هاست شما را در انتخاب دامنه مناسب یاری خواهند کرد.

ممکن است برخی از دامنه‌های سطح بالا به افزایش اعتبار کسب و کار شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شود در حالی که برخی دیگر ممکن است نتیجه عکس داشته باشند. پس قبل از انتخاب دامنه مورد نظر خود، مواردی را که در این مقاله بررسی شده است مطالعه کنید تا بتوانید از این طریق انتخاب بهتری داشته باشید.

طبق گزارشات اعلام شده از ثبت دامنه‌های سطح بالا توسط افراد، ۵ مورد از پسوندهای برتر اعلام شده‌اند:

com (47%).

org (4.9%).

ru (4.9).

net (3.5%).

de (3.0%). 

این ۵ دامنه همانند اکثر دامنه‌ها به دو دسته‌ی Generic TLDs یا gTLDs و Country Code TLDs یا ccTLDs تقسیم بندی می‌شوند.

دامنه‌های gTLD برای وبسایت‌هایی محبوبیت دارند که مخاطبان آن‌ها در سطح جهانی هستند. دو مورد از این دامنه‌های مشهور و سطح بالا .com و .org هستند. در بسیاری از مناطق، دامنه‌های ccTLD تنها به منظور آدرس محلی آن‌ها مشهور هستند، البته برخی از ccTLDs به اندازه gTLDs معتبر هستند و کاربرد فراوانی نیز دارند.

در ادامه به بررسی هر کدام از این دو دسته بندی می‌پردازیم:

 

انواع دامنه سطح بالا (TLDs) چیست؟

(Generic TLDs (gTLDs

در زمان ظهور اینترنت و شروع فعالیت‌های مجازی، ۷ مورد از دامنه‌های سطح بالا در دسترس بودند. این ۷ مورد عبارتند از .com .net .org .edu .gov .mil و .int. سه مورد اول برای ثبت، در دسترس عموم قرار گرفت و بقیه موارد تنها به ارگان‌های خاص اختصاص داده شد. سازمان‌های آموزشی و موسسه‌ها، آژانس‌های حکومتی و سازمان‌های نظامی به ترتیب از .edu، .gov و .mil را برای وبسایت‌های خود ثبت می‌کنند.

دامنه .int نیز برای سازمان‌هایی رزرو شده‌است که توسط قراردادهای بین المللی ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال سازمان NATO سایت خود را با پسوند .int به ثبت رسانده‌است.

دامنه‌های بین المللی .com، .org و .net نیز در دسترس عموم هستند که اکثرا نیز ثبت دامنه com را ترجیح داده و بدین طریق فعالیت خود را در سطح جهانی معرفی می‌کنند.

 

Country Code TLDs (ccTLDs)

بعد از gTLDها، مجموعه دیگری از دامنه‌های سطح بالا ایجاد شده‌اند و به هر کشوری اختصاص دارند. طبق قوانین مشخص شده به هر کشوری یک پسوند دامنه اختصاص شده‌است.

هر وبسایتی که قصد داشته باشد فعالیت خود را در سطح کشورش گسترش دهد و همچنین محل استقرار و فعالیت‌های خود را به کاربران در سطح جهان معرفی کند، با انتخاب دامنه ملی خود به این هدف خواهد رسید.

به عنوان مثال، پسوند دامنه .ir به کشور ایران، .de به کشور آلمان، .uk به انگلستان و .us به ایالات متحده اختصاص داده شده‌است. تنها افراد ساکن هر کشور به ثبت دامنه مخصوص آن محل دسترسی خواهند داشت.
پس اگر شما قصد راه‌اندازی کسب و کار خود را در کشور ایران دارید، با ثبت دامنه .ir خود را به عنوان یک کسب و کار ایرانی معرفی خواهید کرد.

 

Generic Country Code (gccTLDs)

کاربرد برخی از ccTLDها به اندازه‌ای رسیده‌است که نیاز به ثبت آن‌ها حتی برای افرادی خارج از منطقه مشخص شده،‌ وجود دارد، بدین طریق آن‌ها را به gTLDs تبدیل کرده‌اند. از این رو، افراد بیشتری از تمام نقاط جهان به ثبت این دامنه‌ها دسترسی خواهند داشت.

حدود ۲۰ کشور در لیست گوگل قرار گرفتند که دامنه‌های سطح بالای آن‌ها جزو gTLDها محسوب می‌شوند و رتبه آن‌ها را در نتایج جستجو بر این حسب محاسبه می‌کند. در سال ۲۰۱۸، گوگل این لیست از مستندات خود حذف نمود اما اعلام کرد که حذف این لیست به معنای تغییر برخورد گوگل با این سری از دامنه‌ها هست.

برخی از محبوب‌ترین gccTLDها عبارتند از .co، .io، .me، .tv و .cc که به ترتیب پسوند کشورهای کلمبیا، قلمرو بریتانیا در اقیانوس هند، مونته‌نگرو، تووالو و جزیره کوکوس هستند. این دامنه‌های سطح بالا توسط مناطقی بیش از کشورهای مختص خودشان در حال به ثبت رسیدن هستند. به عنوان مثال، افراد بسیاری از پسوند .TV با وجود اینکه اختصاری برای کشور تووالو هست، به عنوان مختصری برای واژه «television» برای وبسایت‌های خود استفاده می‌کنند.

 

New TLDs

بر خلاف عقاید برخی از صاحب نظران در حوزه ثبت پسوند، در سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۰۰ دامنه جدید سطح بالا منتشر شدند که طبق آمار در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۵ هزار دامنه سطح بالا در دسترس عموم قرار گرفته‌است.

برخی از دامنه‌های سطح بالای جدید عبارتند از site، .shop و app. برخی از این دامنه‌های جدید نیز به صنایع اختصاص داده شده‌اند که عبارتند از attorney، .property و technology.

بیش از ۵۰٪ وبسایت‌های کل جهان توسط پسوند دامنه .com به ثبت رسیده‌اند. دومین پسوند محبوب بین المللی .org هست که کمتر از ۵٪ آدرس وبسایت‌ها را به خود اختصاص داده‌است. جالب توجه است که ۹ وبسایت برتر در آمریکا توسط پسوند .com به ثبت رسیده‌اند. تنها سایتی که بدون پسوند .com در لیست این ۱۰ مورد برتر قرار گرفته‌است سایت Wikipedia.org می‌باشد.

اما بررسی‌های انجام شده بر روی وبسایت‌های خارج از محدوده ایالات متحده نشان می‌دهد که محبوبیت ccTLDها در دیگر مناطق افزایش می‌یابد. در روسیه اکثر سایت‌ها با پسوند .ru به ثبت رسیده‌اند. در لیست ۱۰ سایت برتر کلمبیا نیز ۳ مورد با پسوند .co در صدر جدول، یک مورد .org و ۶ مورد نیز با پسوند .com قرار گرفته‌اند.

با وجود اینکه در ابتدا تنها ۳ دامنه .com .org و .net از محبوب‌ترین‌ها بوده‌اند اما در سال‌های اخیر، سایت‌ها از انحصاری شدن توسط این ۳ مورد خارج شدن و دست به ثبت دامنه‌های خود توسط پسوندهای دیگر زدند.

برای انتخاب دامنه سطح بالا برای آدرس وبسایت خود، به محبوبیت آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. اگر قصد دارید تمام افراد با هر سطح از سواد و حرفه بتوانند شما را بیابند،‌ پسوند .com انتخاب مناسبی است؛ چرا که کاربران عادی اینترنت،‌ کمتر به سایت‌هایی با دامنه جدید اعتماد می‌کنند. پسوندهای مشهور و رایج از نظر این کاربران معتبرتر هستند. در حالی که گوگل همچین عقیده ندارد و با هر پسوند با یک دیدگاه برخورد خواهد کرد.

خرید دامنه ثبت دامنه com ir net org

تحریریه