راهنمای قرار دادن فایل صوتی و پادکست در سایت وردپرسی
تاریخ ۳۰ سبتامبر معادل ۸ آبان به روز جهانی پادکست معرفی شده است. این امر به این معناست که پادکست برای افراد زیادی به محتوایی مهم و جالب توجه تبدیل شده است.
در واقع، امروزه قرار دادن فایل صوتی در صفحات وب، به یکی از مهمترین و جالبترین ویژگیهای هر محتوا تبدیل شده است. با راه اندازی سایت وردپرسی خود و البته میزبانی آن بر روی هاست وردپرس، میتوانید به راحتی پادکست خود را آپلود کنید. نکته جالب توجه این است که با قرار دادن پادکست در وردپرس، به بهبود سئو سایت خود نیز کمک بزرگی خواهید کرد.
همچنین افرادی که در زمینه پخش موسیقی یا به اشتراک گذاشتن فایلهای صوتی فعالیت دارند، با استفاده از این مقاله میتوانند به سادگی مراحل آپلود فایل صوتی در وردپرس را دنبال کنند.
در ادامه به بررسی دقیق نحوه گذاشتن فایل صوتی در وردپرس و معرفی کاربردیترین افزونههای پخش فایل صوتی در وردپرس میپردازیم.
افزودن فایل صوتی در وردپرس یک فرایند ساده است. پلتفرم وردپرس نه تنها به شما این امکان را میدهد تا فرمتهای مختلف فایل صوتی را بارگذاری کنید، بلکه قادر خواهید بود playlist هایی برای لذت هرچه بیشتر از سایت برای بازدیدکنندگان سایت خود ایجاد کنید. علاوه بر این، چندین افزونه در وردپرس وجود دارد که میتواند عملکرد صوتی سایت وردپرس را گسترش دهد.
در این مقاله، روشهای مختلفی که میتوانید برای گذاشتن فایل صوتی در وردپرس استفاده کنید، نشان خواهیم داد.
سادهترین روش قرار دادن فایل صوتی و پادکست در سایت وردپرسی با استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ
به منظور آپلود فایل صوتی یا همان پادکست در سایت وردپرسی، به سادگی میتوانید از طریق ویرایشگر کوتنبرگ وردپرس اقدام کنید.
۱. پس از رفتن به مسیر نوشته > افزودن نوشته اقدام به ایجاد نوشتهی جدید نمایید.
در صفحهی نوشتهی جدید، پس از قرار دادن عنوان، با کلیک بر روی علامت [+] اقدام به افزودن بلوک کنید. طبق تصویر زیر، پس از کلیک بر روی علامت [+] و سپس دکمه «مرور کردن همه»، نوع بلوک خود را از نوع بلوک صوتی (Audio) انتخاب کنید.
۲. باکس جدیدی برای شما باز میشود که با کلیک بر روی دکمه «بارگذاری» میتوانید فایل صوتی مورد نظرتان را از حافظهی سیستم خود انتخاب کرده و در وردپرس آپلود نمایید.
هم اکنون پس از پایان آپلود میتوانید فایل صوتی خود را پخش و بررسی نمایید.
در نظر داشته باشید در کنار خرید هاست وردپرس پرسرعت، در صورتی که فایلهای صوتی یا تصویری زیادی را برای آپلود کردن بر روی سایت وردپرسی خود دارید، خرید هاست دانلود و آپلود فایلهای صوتی و تصویری به شما کمک میکند تا با کاهش کیفیت و سرعت سایت و دانلود فایل از طریق سایت وردپرسی خود مواجه نشوید.
دلیل استفاده از فایل صوتی در وردپرس
صدا به همان اندازه که محتوای ویدئویی در انتقال پیام به مخاطبان موثر است تاثیر دارد اما امروزه رایج و متداول نمیباشد. با این حال، مهمترین نکتهای که باید قبل از افزودن صدا به سایت در نظر بگیرید، مناسب بودن فایل صوتی است.
کاربردهای فایل صوتی در وردپرس
سایتهای تولید موسیقی
این نوع سایتها شامل آهنگهای صوتی هستند که در یک timeline تنظیم شده اند. اساساً ایستگاه کاری دیجیتال صوتی یا (DAW) در مرورگر است.
فروشگاههای آنلاین آلات موسیقی
در این حالت، قادر خواهید بود نمونه فایلهای صوتی را اضافه کنید تا صدای تولیدی نوع محصولات شما را نشان دهد.
بازیهای آنلاین
صدا میتواند در زندهتر نمودن بازیهای آنلاین بسیار مفید باشد. در واقع، صدا به همان اندازه که تصاویر برای بازی بسیار حیاتی است، مهم میباشند.
پادکستهای آنلاین رادیویی
ممکن است لازم باشد تا برنامههای ضبط شده جلسات خود را بر روی سایت اضافه نمایید یا آنها را به صورت زنده پخش کنید.
انجام هر یک از موارد فوق بدون صدا تقریباً غیرممکن است. در واقع، قرار دادن صدا در وب سایت به معنای واقعی کلمه میتواند نوعی موسیقی برای کاربران باشد.
انواع فایلهای صوتی
به طور معمول اکثر محتوای اینترنت در مورد متن و اطلاعات بود. اما طولی نکشید که برخی از خلاقیتهای هنری به صورت آنلاین اضافه و بیان شد.
زمانی که مایکروسافت، اینترنت اکسپلورر ۲ را در سال ۱۹۹۵ منتشر کرد، با پشتیبانی از صدا همراه بود که “bgsound” نامیده میشد. اما تقریبا به نمونه کاملی از صدای یکپارچه وب اما ضعیف تبدیل شد. (به دلیل پخش خودکار پس زمینه) که این مورد جدید باعث غنی سازی اینترنت شد.
در آن زمان رقیب اینترنت اکسپلورر، Netscape، بعداً یک راه حل قدرتمندتر به نام “برچسب جاسازی یا embed tag” ایجاد کرد که به کاربران امکان میداد تا فایل چند رسانهای خود را به صورت مستقیم در یک صفحه وب جاسازی کنند. در هر دو راه حل از فایلهای رابط دیجیتال ابزار موسیقی (MIDI) استفاده میشد.
اگرچه فایلهای MIDI عالی بودند با این حال این فناوری محدودیتهایی نیز داشت. جدا از این واقعیت که به طور کلی نمیتوانست صدا را ذخیره کند، کیفیت صدای قابل دستیابی نیز به اندازه کافی واقع گرایانه نبود.
معرفی پلاگین Flash در سال ۱۹۹۶ توانست زمینه را جهت پخش فایلهای صوتی فراهم نماید. امروزه طیف گزینههای در دسترس بیشتر از هر زمان دیگری است.
فرمتهای زیر، از رایج ترین انواع فایلهای صوتی فشرده نشده در اینترنت میباشند. در اصل به عنوان فرمتهای صوتی استاندارد برای ویندوز و مکینتاش توسعه یافتهاند و برای ذخیره صدای با کیفیت بالا بسیار مناسب هستند.
Waveform (WAV)
Audio Interchange File (AIF/AIFF)
Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Apple Lossless (ALAC)
Monkey’s Audio (APE)
سایر فایلهای صوتی وب رایج که ممکن است با آنها روبرو شوید شامل موارد زیر میباشند:
MPEG Audio Layer-3 (MP3)
Advanced Audio Coding (AAC)
Windows Media Audio (WMA)
گزینههای بسیار دیگری نیز وجود دارد که میتوانید در نظر بگیرید. با این حال، مواردی مانند MP3 برای استفاده در وب ایدهآلتر است زیرا کیفیت و حجم مناسبی دارد.
آینده صوت وب
بدون اشاره به رابط برنامه نویسی برنامههای کاربردی صوتی وب (API) تقریباً غیرممکن است که درباره آینده وب صوتی صحبت کنیم. اگرچه عنصر <Audio> در HTML5 گامی بزرگ به جلو است، اما Web Audio API میتواند حتی بهتر نیز باشد.در واقع یک API جاوا اسکریپت است که به طور مداوم در حال تکامل و پردازش صوتی بصورت آنلاین میباشد. با این کار میتوانید ویژگیهای تولید صوت دسکتاپ مانند فیلتر کردن، میکس کردن، پردازش و موارد دیگر را کاملاً تکرار کنید.
بایدها و نبایدهای استفاده از فایل صوتی در وب سایت وردپرس
برای اینکه بتوان به طور موثر از صدا در سایت خود استفاده نمود، فاکتورهایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. ممکن است برای شما جالب باشد که چگونه بر عملکرد صفحه شما تاثیر میگذارد، آیا کاربران آن را جذاب میدانند یا خیر. آیا محتوای تولید شده مناسب است یا خیر.
در صورتی که تصمیم گرفتید در سایت خود از صدا استفاده کنید باید مواردی را در نظر داشته باشید:
به صفحات وب خود، موسیقی بک گراند اضافه نکنید. هر چقدر هم که ابن امر جذاب به نظر برسد، از نظر تجربه کاربری (User Experience) مناسب نیست. فایلهای موسیقی با کیفیت، معمولاً سنگین هستند و هر بار که کاربر صفحهای را بارگیری میکند، مجبور به دانلود آنها میباشد که پهنای باند را کم و در نتیجه سرعت سایت را کاهش میدهد.
همواره به کاربران این اجازه را بدهید تا صدا را قطع یا وصل کنند. این یکی دیگر از نکات UX است که باید آن را در نظر داشته باشید.
از فایلهای صوتی بدون حق امتیاز استفاده کنید. مگر اینکه خودتان آن را ایجاد کرده باشید. برای استفاده از فایلهای صوتی بدون حق امتیاز و با کیفیت بالا، میتوانید با منابع مختلفی مشورت کنید. زیرا رعایت این قانون به افزایش اعتبار سایت شما کمک میکند.
وردپرس این امکان را به ما میدهد تا با استفاده از افزونههای قوی، فایل صوتی و پادکست را در سایت خود قرار دهیم.
پرکاربردترین پلاگینهای پخش فایل صوتی در وردپرس
۱. PowerPress Podcasting Plugin by Blubrry
اولین افزونه فایل صوتی در وردپرس که ما در این لیست مورد بررسی قرار خواهیم داد، پلاگین podcasting یا پادکست با مجموعهای از ویژگیهای گسترده و با اعتبار بالاست. همانطور که از نام آن پیداست، این افزونه بهطور ویژهای برای پادکستها هدفگذاری شده است و میتوان گفت بهترین پلاگین موجود است.
جدا از افزودن پادکست در وردپرس، این سیستم مدیریت محتوا در یکی از مهمترین جنبههای پادکست که تبلیغات است برتری دارد. قادر خواهید بود که episodeهای مورد نظر خود را به صورت یکپارچه به Spotify، Apple Podcasts، Stitcher TuneIn و Google Podcasts پیشنهاد کنید. همچنین فضایی برای ایجاد صفحات اشتراک و مدیریت بهینه سازی موتور جستجو (SEO) شما نیز وجود دارد.
اگر در استفاده از افزونههای صوتی کاملاً تازه کار هستید، وردپرس یک راهنمای گام به گام برای ایجاد اولین پادکست دارد و ارائه میدهد.
علاوه بر این، میتوانید پادکستهای خود را ردیابی نمایید، صدا تعبیه کرده یا یک پخش کننده رسانه (media player) را در پستها و صفحات خود ادغام کنید و پادکستهایی با کتگوریها، انواع و طبقه بندیهای مختلف ایجاد نمایید.
با وجود این که استفاده از این پلاگین رایگان است، اما باید ماهانه ۵ دلار برای Podcast Statistics Professional که گزارشات دقیق عملکرد را به شما ارائه میدهد، بپردازید.
وردپرس به طور کامل برای سازندگان پادکست و کاربران بهینه شده است. با این حال، تمام افراد هم میتوانند از ویژگیهای عمومیتر آن استفاده نمایند.
۲. AudioIgniter
AudioIgniter یکی دیگر از افزونه پخش فایل صوتی در وردپرس و بسیار کاربردی است. این افزونه توسط تیم CSSIgniter ایجاد شده و تمرکز بیشتری بر افزودن playlistها به سایت وردپرس دارد. راه اندازی و استفاده از آن نیز آسان میباشد.
هنگامی که AudioIgniter را در وردپرس نصب میکنید، به طور خودکار یک تب Playlists به داشبورد اضافه میگردد. برای ایجاد Playlists جدید، بر روی تب رفته و بر روی Add Playlist در منوی کشویی کلیک کنید. سپس، به راحتی میتوانید هر تعداد Playlist را که میخواهید اضافه کنید:
در ویرایشگر Playlist، نه تنها میتوانید به تعداد دلخواه آهنگ اضافه کنید، بلکه میتوانید اطلاعات مربوط به نام آهنگها و هنرمندان را نیز پر کنید. پس از پایان ویرایش، به سادگی کد کوتاه را کپی کرده و در هر پست یا صفحهای که میخواهید در آن نمایش داده شود paste کنید.
اگر میخواهید از طریق سایت خود آهنگ بفروشید، AudioIgniter ابزاری است که شما نیاز دارید. این افزونه به راحتی با ووکامرس ادغام میشود و امکان فروش دیجیتالی موسیقی را فراهم میسازد. برای سهولت بیشتر در روند فروش آهنگ، میتوانید یک قسمت Buy Now سفارشی نیز در آن قرار دهید.
ممکن است بخواهید برای ویژگیهای گستردهتر، به نسخه Pro ارتقا دهید. اگرچه نسخه رایگان به شما امکان میدهد تنظیمات جداگانهای را به هر playlist اضافه کنید ،اما با این حال با پرداخت حق premium حتی عملکرد بیشتری خواهید داشت. میتوانید چندین track را با ویژگی آپلود انبوه به یک playlist منتقل کنید، موقعیت player را بر روی یک صفحه تغییر دهید و همچنین رنگ player را سفارشی کنید.
لایسنس pro هزینه ۴۹ دلاری خواهد داشت. اما ویژگیهایی که ارائه میشود این گزینه را برای هر کاربر وردپرس که به طور منظم با playlist ها کار میکند، به گزینه ایده آلی تبدیل مینمایید.
۳. Audio Album
Audio Album به طور قاطع در مقایسه با دو پلاگین پخش صدا در وردپرس دیگر که در بالا ذکر شد سادهتر است. زیرا این ابزار دارای گزینههای ثابت سفارشی سازی میباشد. اگر برای شما مهم است که نحوه نمایش آهنگها در سایت چگونه دیده میشود، این پلاگین را در لیست انتخابهای خود قرار دهید.
درست مانند وردپرس و AudioIgniter، پلاگین Audio Album به شما این امکان را میدهد تا جزئیات ساده موسیقی مانند نام هنرمند و عنوان آلبوم را نیز تنظیم نمایید. اما اگر میخواهید اندازه و استایل player را نیز تغییر دهید، این پلاگین مفید است. جالب اینجاست که میتوانید همه این ویژگیها را از طریق theme customizer به دست آورید.
این پلاگین بصری است و استفاده از آن آسان میباشد. همچنین، اگر در استفاده از کد کوتاه مهارت دارید، میتوانید player صوتی مورد نظر خود را حتی بیشتر سفارشی سازی کنید. استفاده از این ابزار کاملاً رایگان است و تقریباً از تمام فرمتهای اصلی فایلهای صوتی پشتیبانی میکند.
۳ روش برای گذاشتن فایل صوتی در وردپرس
از طریق روشهای مختلفی میتوانید فایلهای صوتی را به سایت وردپرس خود اضافه کنید. با استفاده از HTML5، میتوانید به راحتی صدا را در سایت خود جاسازی کنید. با استفاده از فرایندهای ساده یک media player دریافت مینمایید که با اکثر مرورگرها و دستگاهها سازگار است. در ادامه محبوبترین روشهایی که در دسترس شما میباشد توضیح داده میشود.
۱. از Native Media Uploader وردپرس استفاده کنید.
این سادهترین راه برای افزودن فایلهای صوتی به سایت وردپرس شماست. اگر افزودن فایل صوتی به سایت تمام کاری است که میخواهید انجام دهید، این روش اولین انتخاب شما میتواند باشد. برای استفاده از این روش، در داشبورد وردپرس به بخش Media> Add New بروید.
آپلود کننده native multi-file وردپرس شما را قادر میسازد به همان اندازه که میخواهید فایل اضافه کنید. همچنین میتوانید فایلهای صوتی را هنگام ویرایش مستقیماً به پستها و صفحات خود اضافه نمایید. Block Editor شامل یک بلوک صوتی است که میتوانید برای بارگذاری مستقیم فایلها از رایانه خود، Media Library یا حتی درج از URL استفاده کنید.
در Media Library، میتوانید پیش از انتشار بعضی از metadata آهنگها، آنها را ویرایش کرده و با دستکاری کد CSS، گزینههای دیگری را به آن اضافه کنید. این روش میتواند سریعترین راه برای تهیه یک فایل صوتی در سایت درنظر گرفته شود.
۲. قرار دادن فایل صوتی از طریق سرویس موسیقی مانند SoundCloud
اگر شروع به اضافه کردن تعداد زیادی فایل صوتی به سایت وردپرس خود نمایید، ممکن است میزبانی همه آنها بر روی سرور خود بهترین گزینه نباشد. زیرا قسمت زیادی از فضای ذخیره سازی را اشغال میکنند و در نهایت ممکن است بر عملکرد سایت تاثیر بگذارند. راه حل این است که فایلهای صوتی را در یک سرویس موسیقی third-party میزبانی کنید.
نمونه خوبی از این سرویس SoundCloud است که یک سرویس محبوب به اشتراک گذاری موسیقی میباشد. میتوانید از SoundCloud برای میزبانی آهنگهایی که قصد دارید به وب سایت خود اضافه کنید استفاده نمایید. همچنین، میتوانید محتوای SoundCloud موجود را به سادگی در وب سایت جاسازی کنید.
برای این کار، هنگام پخش یک آهنگ در SoundCloud، بر روی دکمه اشتراک یا share کلیک کنید. در منوی پاپ آپ ظاهر شده، به تب Embed رفته و کد وردپرس مورد نیاز را در کادر پایین آن پیدا خواهید کرد.
این کد را کپی کرده و در متن یا ویرایشگر کد موجود در پست یا صفحه وردپرس paste کنید. قبل از کپی کردن کد، میتوانید برخی از گزینهها مانند رنگ و ارتفاع playlist را تغییر دهید. به همین ترتیب، میتوانید پخش خودکار را فعال یا غیرفعال نمایید.
متأسفانه، تعداد پلاگینهای تعبیه شده third-party در SoundCloud کم هستند. توصیه ما این است که قبل از شروع به کار انتخاب خود را کاملاً مورد آزمایش قرار دهید تا مطمئن شوید که این افزونه با آخرین نسخه وردپرس کار میکند. وردپرس همچنین از کتابخانههای صوتی معروف دیگر از جمله Spotify و Audiomack پشتیبانی مینمایید.
۳. از پلاگین WordPress Audio استفاده کنید.
جدا از افزودن مستقیم فایلهای صوتی و playlist به سایت، یا تعبیه آنها با استفاده از API یا افزونه third-party، افزونههای وردپرس خاصی وجود دارند که میتوانید برای گسترش قابلیتهای صوتی سایت از آنها استفاده نمایید.
برخی از آنها مانند aforementioned PowerPress بر روی پادکستها تمرکز دارند و برخی دیگر بیشتر در ایجاد playlist ها متمرکز هستند. با این وجود، هنوز هم میتوانید پلاگینهای چند منظوره پیدا کنید.
به غیر از پلاگینهایی که به آنها اشاره کردیم، میتوانید گزینههای دیگری مانند Compact WP Audio Player Podcasting Simple Seriously و Cue را نیز در نظر بگیرید.
نتیجهگیری
بسیاری از افراد قابلیتهای صوتی وردپرس را مفید میدانند. بنابراین میتوانید از طریق چندین روش فایل موسیقی و playlist مورد نظرتان را به روشی ساده و بدون هیچگونه روند پیچیده و زمانبری به وب سایت خود اضافه کنید.
هم اکنون با خرید هاست وردپرس پرسرعت، سایت وردپرسی خود را میزبانی کنید و از این طریق فایلهای صوتی و پادکستهای مورد نظرتان را بدون کاهش کیفیت و ایجاد کندی در سایت، با کاربرانتان به اشتراک بگذارید:
سلام اگر بخوام فایل صوتی خصوصی در وبسایت قرار بدم که فقط افرادی که دوره رو خریدن ازش استفاده کنند باید چکار کنم
درود بر شما،
اگر از ووکامرس استفاده میکنید، این امکان فراهم هست.
البته بهترین روش، اعمال کدنویسی برای محدود کردن دسترسیها برای دانلود فایل هست.
من به راهنمایی برای گذاشتن فایل صوتی نیاز دارم ولی با خواندن مطالب شما گیج و هدف گم کرده شدم !
سلام جناب موسوی گرامی،
وقتتون بخیر،
پس از بروزرسانی ویرایشگر گوتنبرگ، این امکان در وردپرس ایجاد شد که براحتی و از طریق ویرایشگر، فایلهای صوتی و تصویری خودتون رو آپلود کنید. مطلب نگارششده مرتبط با قبل از بروزرسانی وردپرس بوده و هم اکنون محتوای راهنمای متنی و تصویری مرتبط با این بروز رسانی به مقاله اضافه شد. لطفا راهنمای آپلود پادکست رو مجدد بررسی بفرمایید.