۳۱ راه بهبود و افزایش رنکینگ سایت در سال ۲۰۲۰
امروزه افزایش رنکینگ سایت شامل، افزایش رتبه سایت وردپرس، افزایش رتبه سایت در گوگل، افزایش رتبه الکسای سایت از جمله موارد قابل توجه دارندگان وب سایت است. تلاش دارندگان بلاگها، سایتها و فروشگاههای اینترنتی هدایت ترافیک بیشتر به سایت خود بوده تا بتوانند مشتری و کاربر بیشتری جذب نمایند. جهت افزایش رنکینگ سایت خود در گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر در این مقاله با ما همراه باشید، اما پیش از هر اقدامی مطمئن باشید که از هاست پرسرعت و حرفهای برای میزبانی سایت خود استفاده میکنید؛ چرا که بدون داشتن زیرساختی مناسب، به اهداف خود برای افزایش رتبه سایتتان نخواهید رسید.
ترافیک وب سایت شما از کجا آمده است؟
چنانچه به دنبال جذب کاربران بیشتر از طریق نتایج گوگل و تبدیل آنها به مشتریان دائمی خود هستید، افزایش رنک سایت در گوگل باید در صدر لیست اولویتهای شما قرار بگیرد، زیرا در صورتی که کاربر نتواند سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل (SERP) پیدا کند، چگونه میتوانید نسبت به فروش محصول، خدمات یا معرفی تجارت خود اقدام نمایید؟
جالب توجه است که ۹۳٪ تجربه شما در اینترنت با موتورهای جستجو شروع میشود. بعد از اینکه شخصی اقدام به جستجو در گوگل میکند، چه اتفاقی میافتد؟
در صورتی که سایت شما پس از جستجو در صفحه اول گوگل قرار گیرد، تا ۳۳٪ احتمال کلیک روی سایت افزایش مییابد. بدین معنا که اگر سایت شما در صفحه اول گوگل نباشد، یک سوم ترافیک روی سایت را از دست دادهاید. جالبتر آنکه ۷۵٪ کاربران حتی روی صفحه دوم نتایج جستجوی گوگل کلیک نمیکنند. دلیل افزایش رتبه یک سایت در گوگل نسبت به سایتی دیگر تلاش آگاهانهایست که مالک سایت برای افزایش رنکینگ سایت انجام میدهد. خوشبختانه، برای شروع خیلی دیر نیست حتی اگر زمان زیادیست که سایت خود را راهاندازی کردهاید و به نتیجه دلخواه نرسیدهاید، هماکنون اقدام به انجام راهکارهای مناسبی کنید که در این مقاله به آن میپردازیم.
۳۱ روش برتر جهت افزایش رتبه سایت
۱. افزایش سرعت سایت خود را در اولویت قرار دهید.
زمان بارگذاری سایت شما و قابل مشاهده بودن تمام محتوای آن برای کاربران یکی از مهمترین مواردیست که باید در ابتدای کار به آن توجه ویژهای داشته باشید. در گام نخست، اگر سرعت لود سایت، کند باشد، موتور جستجوگر گوگل این موضوع را به سرعت تشخیص داده و به رتبه شما آسیب میرسد. سایتی که به کندی یا دیر باز میشود همچنین بر نحوه ارتباط بازدید کنندگان وب سایت نیز تاثیر خواهد گذاشت. همین موضوع به رتبه سایت در موتورهای جستجو آسیب میرساند.
تحقیقات نشان میدهد، چنانچه باز شدن سایت یا صفحهایی از سایت بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، ۴۰٪ از بازدید کنندگان سایت را ترک خواهند کرد. نکته جالبتر اینکه ۸۰٪ از این بازدیدکنندگان هرگز به سایت برنخواهند گشت. این موضوع در نهایت باعث کاهش ترافیک سایت شده و به رتبه سایت آسیب میزد. اما در صورتیکه سایت سریع لود یا باز شود، کاربران مجدد به سایت باز میگردند. همین افزایش ترافیک روی سایت، نشان دهنده کیفیت بالا و محبوبیت سایت شما است.
الگوریتم گوگل، محبوبیت سایت شما را تشخیص داده و در افزایش رنک سایت در گوگل تاثیر میگذارد. در نتیجه بهینهسازی سرعت لود سایت، صفحات سایت و زمان پاسخگویی سرور بسیار مهم است. به منظور اندازه گیری سرعت سایت خود میتوانید از ابزارهای رایگان زیادی استفاده کنید که محبوبترین آنها ابزار GTmetrix است.
البته پیش از اینکه سرعت بارگذاری سایت خود را تست کنید، مطمئن شوید که هاست یا سرور مجازی پرسرعت را برای میزبانی سایت خود انتخاب کردهاید. چرا که اولین موردی که بر روی سرعت سایت شما تاثیر میگذارد، سرعت هاست یا سرور شماست.
هاست پرسرعت با وب سرور لایت اسپید افیکس هاست یکی از بهترین انتخابها برای شما خواهد بود، چرا که آپتایم ۹۹.۹٪ را برای سایتتان تضمین خواهد کرد. هماکنون برای خرید هاست پرسرعت خود اقدام کنید:
۲. محتوای باکیفیت تولید کنید.
چند وقت یک بار محتوای وب سایت خود را بروزرسانی میکنید؟ در صورتی که از ابتدای ایجاد سایت، تغییری در محتوای سایت خود ندادهاید، احتمالاً اکنون رتبه خوبی در موتورهای جستجو ندارید. جهت افزایش ترافیک سایت و در نهایت محبوبیت آن، میبایست دلیلی برای بازگشت بازدیدکنندگان به سایت ایجاد نمایید. محتوا سایت شما باید با کیفیت، جدید (بروز) و مرتبط باشد. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در افزایش رنکینگ سایت، زمان ساکن (سکون) یا dwell time است. زمان ساکن، مدت زمانی است که کاربر به ازای هر بازدید در سایت شما میماند.
اگر سایت شما دارای اطلاعات تازه، هیجانانگیز و یا خبرهای ارزشمندی باشد، بازدیدکنندگان در سایت بیشتر مانده و سبب افزایش زمان سکون میشود. وب سایتهایی که محتوای با کیفیتتری ارائه میدهند، معمولاً زمان سکون طولانیتر دارند. یعنی کاربر زمان بیشتری در این سایت باقی میماند. ایدههای خود در خصوص تولید محتوا را در جایی یادداشت نموده و از آنها جهت تولید محتوا استفاده نمایید. مورد دیگری که باید مدنظر قرار گیرد این است که مرورگر گوگل کروم نزدیک به ۴۵٪ از سهم بازار مرورگر اینترنت را در دست داشته، و این مرورگر را به محبوبترین مرورگر جهان تبدیل کرده است.
در سال ۲۰۱۷، گوگل کروم بیشترین دانلود را داشته و این درصد همچنان افزایش خواهد یافت. هنگامیکه کاربران، وب سایت شما را از طریق مرورگر Google Chrome نشانهگذاری یا Bookmark مینمایند، این موضوع به افزایش رنک سایت در گوگل کمک میکند. کیفیت بالا و مرتبط محتویات سایت، شانس نشانهگذاری وب سایت توسط بازدیدکنندگان را افزایش میدهد.
۳. تصاویر را بهینه سازی کنید.
وجود تصویر در وب سایت اهمیت دارد. اما اگر میخواهید تصاویر سبب افزایش رنکینگ سایت گردند، باید نسبت به بهینه بودن تصاویر اطمینان حاصل نمایید. بهینه سازی تصاویر شامل فرمت و حجم تصویر است.
تصاویر با حجم بالا میتوانند زمان بارگذاری سایت را افزایش دهند و همانگونه که گفته شد این مورد به رتبه سایت در موتورهای جستجو آسیب میرساند. جهت بهینهسازی تصاویر، تصاویر خود را تغییر اندازه داده و یا فشرده سازی کنید.
همچنین تصاویر را با استفاده از کلمات کلیدی نامگذاری کنید. به عنوان مثال، تصور کنید که شما فروشنده محصولات مراقبتی مو هستید. به جای نامگذاری تصویر به صورت “شامپو”، میتوانید نام آن را به «بهترین شامپو برای موهای بلند» تغییر دهید. همچنین استراتژی دیگر استفاده از کلمات کلیدی در عنوان و توضیحات تصاویر است.
۴. محتوای خود را با تگ هدینگ مناسب، تفکیک کنید.
استفاده از هدینگهای مناسب، روش دیگری برای کمک به بهبود تجربه کاربر در وب سایت شما است. عناوین به شناخت آسان و بهتر مطلب یا توضیحات کمک کرده و سبب میشود کاربر شما با یک نگاه به عنوان، دیدگاهی کلی نسبت به متن پیدا کند.
به علاوه، عناوین میتوانند سبب جذابیت مطلب شود. یک صفحه توضیحات متنی بدون تصویر، از جذابیت سایت برای کاربر میکاهد. در نتیجه، رتبه بندی سئو شما کاهش خواهد یافت. جهت افزایش رتبه سایت در وردپرس نیز میتوانید عناوین را به راحتی (همانند تصویر زیر) تغییر دهید.
۵. وبلاگنویسی را شروع کنید.
وبلاگنویسی برای کسب و کار شما بسیار خوب است. وبلاگ یک ابزار برجسته برای راهنمایی بوده و به شما کمک میکند تا با بازدیدکنندگان وب سایت خود در ارتباط باشید. وبلاگنویسی، همچنین سبب افزایش رنک سایت در الکسا میشود. به همین دلیل همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، تولید محتوای جدید، به روز شده و مرتبط میتواند افراد را به سمت سایت شما هدایت کرده و به آنها دلیلی برای ماندن در سایت شما بدهد. وبلاگها کانال مناسبی برای دستیابی به این هدف هستند.
پس در صورت ایجاد گروه بزرگی از خوانندگان وفادار، به صورت روزانه میتوانید سبب افزایش ترافیک سایت شوید. تمامیموارد اشاره شده مانند حجم تصاویر، عناوین و … را نیز در بلاگ رعایت نمایید. سایر عناصر مانند پیوندها (لینک به سایت یا صفحه دیگر) سبب افزایش خوانایی شده و کلمات کلیدی نیز میتوانند در پست های وبلاگ گنجانده شوند. همه این موارد تاثیر مثبتی در افزایش رنک سایت در گوگل دارد.
۶. از لینکهای خروجی (Outbound Links) استفاده کنید.
موارد خاصی جهت افزایش اعتبار وب سایت وجود دارد. مطمئناً شما میتوانید در خصوص هر موضوعی در وب سایت یا وبلاگ خود صحبت کنید، اما وجود یک منبع موثق میتواند به تایید آنچه مطرح نمودهایید، کمک کند. کلیه اطلاعات ذکر شده در سایت شما باید با ذکر منابع معتبر و مرتبط باشد. استفاده از لینک خارجی در محتوای سایت خود تاثیر بسیار زیادی در بهبود رتبه سایت در گوگل دارد.
۷. از فایلهای چند رسانهایی استفاده کنید.
محتوای موجود در وب سایت شما نباید تنها به متن خلاصه شود. همانطور که قبلا نیز اشاره شد، تصاویر نیز اهمیت فوق العادهایی دارند. شما میتوانید موارد بیشتری برای افزایش رتبه سایت در گوگل به سایت اضافه کنید. این موارد شامل عناصر چندرسانهای مانند فیلم، نمایش اسلایدها یا صدا میشود. همه این موارد به بهبود تجربه کاربر از سایت کمک کند.
معمولا بسیاری از کاربران، تمایل به مشاهده ویدیو دارند. بدلیل آنکه مشاهده فیلم یا ویدیو، سادهتر از خواندن در مورد آن است. ارتباط مستقیمی بین فیلمها و سایر منابع چندرسانهای در وب سایت شما و افزایش رنکینگ سایت وجود دارد. این ویژگیها میتوانند میزان زمانی را که شخصی در وب سایت شما سپری میکند به طرز چشمگیری بهبود بخشد. بسته به مدت زمان ویدیو، به همان میزان نیز کاربر در سایت شما باقی خواهد ماند.
۸. اطمینان حاصل کنید که محتوای سایت شما خوانا است.
هنگام نوشتن محتوا برای سایت، خود را به جای مخاطبانتان قرار دهید. چنانچه تمایل دارید افراد به سایت شما مراجعه کرده و محتواهای شما را مطالعه کنند، میبایست محتوای سایت قابل درک باشد. سعی نکنید مانند یک پزشک یا یک وکیل بنویسید حتی اگر واقعا یک وکیل یا پزشک هستید. محتوای سایت باید به شکلی نوشته شود که برای اکثریت مردم قابل درک بوده و در واقع کاربرپسند باشد.
۹. لینکهای نادرست یا خراب را اصلاح نمایید.
لینکهای غلط یا خراب میتوانند به رنک سایت در گوگل آسیب برسانند. بدین معنی که در صورتی که در سایت به سایت یا صفحهایی دیگر لینک میدهید، از صحت فعال بودن آن آدرس اطمینان حاصل نمایید. به این منظور میتوانید از ابزارهایی مانند Dead Link Checker برای جستجوی پیوندهای دارای خطاها در وب سایت خود استفاده کنید.
بررسی لینکهای خراب چگونه میتواند به افزایش رتبه الکسا سایت کمک کند؟
اگر یک پیوند در وب سایت دیگری به هر دلیلی در دسترسی نباشد، میتوانید به مدیر سایت آن صفحه اطلاع دهید و از آنها بخواهید که به جای آن، لینکی از وب سایت خود جایگزین کنید. با این کار ترافیک بیشتری به وب سایت شما منتقل میشود. لینک از وب سایتهای دیگر به صفحه شما به افزایش رنک سایت در الکسا شما نیز کمک میکند.
۱۰. سایت خود را برای تلفن همراه و تمام دستگاهها بهینه یا ریسپانسیو کنید.
استفاده از تلفن همراه رو به افزایش و حتی از رایانهها و دستگاههای لپ تاپ نیز پیشی گرفته است. در حقیقت، بیش از ۶۰٪ جستجوهایی که در Google انجام میشود، از دستگاههای تلفن همراه استفاده میشود. بدین معنی که کاربر جهت جستجو یا استفاده از اینترنت از تلفن همراه خود استفاده مینماید. بدیهی است، گوگل این موضوع را تشخیص داده و نتیجتا سایتها را بر همین اساس رتبهبندی میکند. هیچ راهی بجز بهینهسازی وب سایت برای کاربران موبایل وجود ندارد. در صورتی که سایت جهت استفاده با موبایل بهینه نشده باشد، در استفاده کاربر از سایت تاثیر گذاشته و در نهایت سبب تاثیر منفی در رنکینگ سایت میشود.
۱۱. از المانهای مناسب در طرحبندی صفحات سایت استفاده کنید.
جهت طراحی وب سایت خود وقت بگذارید. طرح کلی سایت باید منظم، شفاف و سازمان یافته باشد. مواردی مانند فونت و اندازه فونت را در نظر بگیرید. از متن رنگی، فونت بلد و ایتالیک به دقت و با اندازه استفاده نمایید. مواردی از قبیل چک لیست، شمارهگذاری یا لیست دارای نشانه باعث میشود بازدیدکنندگان بتوانند محتوای سایت را بهتر مشاهده کنند.
۱۲. اطلاعات تماس خود را در ساییتان قرار دهید.
آیا تاکنون در یافتن اطلاعات تماس یک سایت دچار مشکل شده اید؟ این موضوع برای سایت شما هرگز نباید اتفاق بیفتد. تمام اطلاعات تماس شما باید واضح و در معرض دید باشد تا افراد بتوانند آن را به راحتی بیابند. شماره تلفن، آدرس ایمیل و موقعیت مکانی خود را در دسترس کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود قرار دهید.
۱۳. در شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشید.
هر کسب و کار و وب سایتی باید در شبکههای اجتماعی فعال باشد. احتمالا این موضوع را شنیدهاید و موضوعی رایج برای شماست. اما آنچه افراد به خوبی از آن اطلاع ندارند، اینست که اگر کاربران اینترنت لینکهایی از وب سایت شما را در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارند، سبب افزایش رنکینگ سایت در گوگل خواهد شد.
۱۴. از کلمات کلیدی استفاده کنید.
کلمات کلیدی در الگوریتم افزایش رتبه سایت گوگل نقش عمدهای دارند. احتمالا شما تمایل به استفاده هرچه بیشتر از کلماتی دارید که کاربران آن کلمات را بیشتر جستجو میکنند، اما در استفاده از کلمات کلیدی دقت نمایید. اگر وب سایت را تنها با انبوهی از کلمات کلیدی اشباع کنید، Google این موضوع را تشخیص داده و رتبه منفی برای این موضوع در نظر خواهد گرفت. همین امر در افزایش رنک سایت در گوگل نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.
معنی استفاده صحیح از کلمات کلیدی چیست؟
کلمات کلیدی باید متناسب با متن و در جای مناسب قرار بگیرند. میتوانید از کلمات کلیدی در عناوین و حتی در شرح تصاویر استفاده نمایید. همچنین باید از کلمات کلیدی طولانیتر مانند سه یا چهار کلمهای نیز استفاده کنید.
به عنوان مثال، احتمالا کسی که به دنبال خرید کیف کوهنوردی است، فقط کلمه «کیف» را جستجو نمیکند. ولی ممکن است عبارت “کیف کوهنوردی برند ایکس رنگ مشکلی” را به عنوان گزینه دیگر جستجو کند. پس شما میتوانید عبارت «کیف کوهنوردی» یا «بهترین کیف کوهنوردی رنگ مشکلی» را نیز جز کلمات کلیدی مربوط به محصول مورد نظر در سایت خود قرار دهید.
اگر کلمات کلیدی شما با جستجوی کاربر مطابقت داشته باشد، وب سایت شما شانس بیشتری برای کسب رتبه بالاتر در گوگل یا سایر موتورهای جستجو خواهد داشت و سبب افزایش رتبه الکسای سایت میشود.
۱۵. عنوان (Title) و توضیحات (Description) مناسب برای هر صفحه وبسایت خود بنویسید.
جهت افزایش رنکینگ سایت بهتر است در قسمت عنوان هر صفحه از ۶۵ حرف استفاده نمایید. میتوانید عنوانی طولانی انتخاب کنید، اما مد نظر داشته باشید، چنانچه عنوان از ۶۵ حرف بیشتر شود، در نتیجه جستجو انتهای متن نمایش داده نخواهد شد.
به تصویر زیر توجه نمایید . انتهای عنوان نمایش داده نشده است. بنابراین بهتر است عنوان را کوتاه بنویسید.
در اینجا چند نکته برای ایجاد عناوینی که ارزش کلیک کردن دارند، اشاره مینماییم:
در عناوین از کلمات کلیدی استفاده نمایید. از آنجا که افراد معمولاً یک یا دو کلمه اول عنوان را مشاهده میکنند، بهتر است از کلمات کلیدی در عناوین استفاده نمایید.
عنوان را به نحوی انتخاب نمایید که متناسب با مفهوم مطلب باشد.
از عنوان شفاف و مشخص استفاده نمایید. خواننده میبایست از عنوان ۶۵ حرفی یا کمتر از آن تشخیص دهد که محتویات صفحه وب شما در مورد چیست.
از عناوین جذاب و هیجان انگیز استفاده نمایید.
۱۶. URLهای بهینه ایجاد کنید.
در حالی که عنوان باید هیجانانگیز باشد، در آدرسدهی یا URL نیاز به هیجانانگیز بودن نیست. اما با استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحات خود میتوانید به مشاهده سایت خود در نتایج گوگل کمک بسیاری کنید.
۱۷. توضیحات متا (Meta description) عالی بنویسید.
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن توضیحاتی است که برای هر صفحه مینویسیم و عنصر بعدی بهینه سازی است. در صورت استفاده از افزونه Yoast Seoبر روی وردپرس، این فرم را در پایین ویرایشگر وبلاگ خود مشاهده خواهید کرد:
گوگل با ارائه نکاتی درباره نحوه ایجاد توضیحات متا مناسب، انجام این کار را آسان کرده است. در اینجا دو نکته مهم را ذکر مینماییم:
استفاده از توصیف – از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع مقاله استفاده نمایید. تکنیکی که روزنامه نگاران هنگام نوشتن گزارش استفاده میکنند؛ این است که سوالاتی همچون «چه کسی؟»، «چه چیزی؟»، «چرا؟»، «چه زمانی؟»، «کجا؟» و «چطور؟» میپرسند و از این طریق به توصیف گزارش میپردازند. هنگام نوشتن توصیف یا توضیحات میتوانید از این فرمول استفاده نمایید.
توضیحات را منحصر به فرد کنید. هر توضیح متا باید با توضیح متا سایر صفحات متفاوت باشد. آنها را کوتاه کنید، گوگل توضیحات متا را به ۱۶۰ کاراکتر یا تعداد کمتر محدود میکند. در حالیکه توضیحات متا از عنوان اهمیت کمتری دارد، زیرا به نظر میرسد که کاربران به توضیحات توجه کمتری دارند. از دیدگاه رتبهبندی سئو، توضیحات متا همچنان مهم هستند. بنابراین آنها را نادیده نگیرید.
۱۸. برای وبسایت خود اپلیکیشن موبایل بسازید.
ساختن یک اپلیکیشن یا نرمافزار موبایل تاثیر مثبتی در افزایش رنک سایت در گوگل دارد. احتمالا تصویر میکنید این گزینه نسبتاً گران است، اما همچنان یک سرمایهگذاری محسوب میشود. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که یک اپلیکیشن موبایل چگونه میتواند سبب افزایش رنکینگ سایت شود؟
در این راستا میتوانید از سرویس firebase گوگل نیز استفاده نمایید.هنگامیکه افراد در جستجوی کلمات کلیدی هستند، امکان یافتن اپلیکیشن شما وجود دارد و این مورد سبب افزایش رنکینگ سایت میگردد. بعنوان مثال، وقتی کلمه ” reserve a restaurant” در Google جستجو کنید، در صفحه جستجو یک اپلیکیشن موبایل پیدا خواهید کرد:
نمایش اپلیکیشن شما در جستجوی گوگل منبعی ارزشمند محسوب میشود.اما به نکته اصلی برگردیم. هم اکنون متوجه مزایایی یک اپلیکیشن با رتبه بالا در گوگل شدهاید. همچنان معتقدید که ساختن یک اپلیکشن موبایل هزینهبردار است؟
۱۹. از عبارات مترادف و مرتبط با یکدیگر یا همان استراتژی LSI برای کلمات کلیدی در محتواهای سایت خود استفاده کنید.
اگرچه این مفهوم (LSI) بسیار قدرتمند است، اما بسیاری از سایتها از آن استفاده نمیکنند. LSI فرایندی است که موتورهای جستجو برای یافتن کلمات کلیدی مرتبط علاوه بر کلمات کلیدی اصلی شما استفاده میکنند. به عبارت دیگر، LSI مترادف کلمات کلیدی را مییابد.
به عنوان مثال، زمانی که عبارت «خرید لپ تاپ» را جستجو میکنید کلمات کلیدی و عباراتی مانند «بودجه» و «مقرون به صرفه» را نیز همراه با این عبارت در نتایج جستجو مشاهده نمایید. پس مطمئناً با استفاده این عبارتها در محتواهای خود و همراه با کلمات کلیدی اصلی خود، پست خود را در نتایج اولیه گوگل مشاهده خواهید کرد. این نمونهای عالی از چگونگی بهبود LSI سایت است.
۲۰. کدهای غیر ضروری را حذف کنید.
کدنویسی سایت باید بهینهسازی شود. در این حالت، اگر طراحی سایت شما دارای کدهای اضافی باشد، موتورهای جستجو برای بررسی سایت شما نیاز به زمان بیشتری دارند که همین موضوع میتواند به رتبه سایت آسیب بزند. کدهای جاوا اسکریپت و CSS اضافی از عوامل اصلی این مشکل هستند. کدهای شما باید تا حد امکان بهینهسازی شده، کوتاه، دقیق و سبک باشند. همین موضوع یعنی استفاده از کدهای برنامهنویسی بهینه به سرعت لود سایت کمک کرده و سبب افزایش رنکینگ سایت میشوند.
۲۱. به سایت ها یا فرومهای پرسش و پاسخ بپیوندید.
سایتها یا فرومهای بسیاری ایجاد شدهاند که کاربران با عضویت در آنها میتوانند سوالات خود را مطرح کرده یا به سوالات دیگران پاسخ دهند. در این خصوص میتوانید به فروم یا تالار گفتگوهایی که مرتبط با سایت شما بوده سر بزنید و پرسش و پاسخها را بررسی نمایید. پرسشهایی که هنوز پاسخی به آنها داده نشده است، بهترین مکان حضور شما است. سپس یک پاسخ کامل و جامع برای سؤال مذکور بنویسید. یا به سوالهایی پاسخ دهید که ترجیحاً جوابهای زیادی ندارد. شما باید بهترین پاسخ ممکن را نوشته و لینکهای مربوط به سایت خود را در صورت لزوم درج کنید.
با انجام این کار، یک تیر را به دو هدف زدهاید. اول، شما به فرد سوال کننده کمک میکنید. دوم، کاربران را متوجه لینکهای سایت خود کرده و آن را در معرض خوانندگان بیشماری قرار میدهید. در نتیجه شما به عنوان یک منبع با ارزش توسط تالار گفتگو دیده شده و کاربران روی آدرسها و لینکهایی که شما قرار دادهاید، کلیک میکنند.
۲۲. از اینفوگرافیک در محتوا استفاده کنید.
اینفوگرافیک میتواند به افزایش رتبه سایت در گوگل کمک کند. در حقیقت اینفوگرافیک با استفاده از تصاویر، ویدیو و … مطالب پیچیده و سخت را ساده سازی میکند. تصویر زیر نمونهایی از اینفوگرافیک است.
جهت تولید اینفوگرافیک قدرتمند، به دو چیز نیاز دارید: طراحی عالی و محتوای عالی. هنگام ایجاد اینفوگرافیک، از محتوا غافل نشوید. اینفوگرافیک خود را با حداقل ۲۰۰۰ کلمه از محتوای باکیفیت بالا ایجاد کنید. آخرین ترفند در اینفوگرافیک، متحرک سازی است. با ایجاد انیمیشن در اینفوگرافیک میتوانید محتوایی فوقالعاده جذاب و کاربرپسند منتشر کنید.
۲۳. با خبرگزاریها در ارتباط باشید.
یک راه ساده جهت ارتباط با مطبوعات، ارتباط با گزارشگران آنهاست. با برقراری ارتباط با مطبوعات و خبرگزاریها میتوانید خود را به افراد زیادی معرفی کنید تا با شما آشنا شده و بیشتر به سایت شما سر بزنند.
۲۴. با صاحبان وبسایتهای دیگر یا بلاگرها مصاحبه کنید.
سادهترین راه برای ایجاد لینک به سایت از طریق مصاحبه است. وقتی شخصی با شما مصاحبه میکند، احتمال دارد که به وب سایت شما لینک دهد. ممکن است تصور کنید مصاحبه کردن از مالک یک برند یا سایت فروشگاهی بزرگ امری طبیعی است. اما از یک برند و سایت کوچک امکانپذیر نیست. به همین دلیل میتوانید نسبت به معرفی خود به بلاگرها اقدام نموده و از آنها درخواست نمایید که با شما مصاحبه کنند. احتمالا در صورتی که کار فوق را انجام داده باشید، متوجه شدهاید که پاسخ اکثر آنها خیر بوده و یا اصلا پاسخی ندادهاند. پس هوشمندانه عمل کنید.
ابتدا میتوانید نسبت به بررسی مصاحبههای قبلی آنها با رقبایتان پرداخته و ضمن تعریف نمودن از مصاحبه، اظهارنظرهایی نیز نمایید. سپس اعلام نمایید که در این خصوص نظرها و پیشنهاداتی دارید و برای روشن شدن موضوع، مایل به انجام مصاحبهایی برای بیان این موارد هستید. با استفاده از این تکنیک میتوانید در هر هفته یک تا دو مصاحبه داشته باشید.
۲۵. اگر پیدا کردن سایت یا وبلاگی جهت لینک به سایت شما مشکل است، به ایجاد کردن آن فکر کنید.
در بعضی از موقعیتها مانند بازاریابی یا سرگرمی- یافتن منبعی جهت لینک به سایت آسان است. زیرا صدها وبلاگ در این زمینهها وجود داشته و در صورتی که سایت شما محتوای مناسبی داشته باشد، به سایت شما لینک داده خواهد شد. اما در برخی زمینهها، این بلاگها وجود ندارند. این زمانی است که شما میبایست خلاق باشید. یکی از استراتژیهای بسیار کارآمد این است که لینک به سایت خود را از سایتهای مرتبط با کسب و کار خود دریافت کنید. به عنوان مثال، اگر شما یک لولهکش باشید، کسبوکارهای مرتبط، خانه، دکور خانه و موارد بسیار دیگری خواهند بود.
اصولاً به هر موضوع دیگری که میتوانید به تخصص خود اضافه کنید، فکر کنید. سپس تمام تاکتیکهای معمول افزایش رنک سایت، مانند ارسال پست مهمان، ارسال پست در انجمنها یا فرومها و غیره را به کار ببرید.
تصور کنید که شما یک طراح داخلی هستید. یک موضوع مناسب با آن میتواند خرید و فروش ملک باشد که مخاطبان متفاوتی از دکوراسیون خانه دارد. در همین راستا شما میتوانید در خصوص تاثیر دکور خانه در ارزش گذاری ملک نیز بنویسید.
با انجام این کار چه هدفی دنبال میشود؟
علاوه بر آن که برای سایت تولید محتوا کردهاید؛ میتوانید به وبلاگهای خرید و فروش ملک نیز دسترسی پیدا کنید و از آنها درخواست لینک به سایت خود را نمایید. این یک تکنیک افزایش رنکینگ سایت محسوب میشود. از طرفی میتوانید از سایتهای محبوبی که امکان پست کردن محتوا توسط مهمان را فراهم میآورند نیز استفاده نموده و ترافیک به سمت سایت خود ایجاد نمایید. با فکر کردن به بسیاری از موضوعات مرتبط شروع کنید، سپس راههای مختلف ارزشگذاری برای آن موضوع بپردازید.
۲۶. با وجود حوزه کاری خسته کننده، محتوای سرگرم کننده ایجاد کنید.
اگر حوزه کاری را انتخاب کردهاید که جذابیت خاصی برای کاربران ندارد باید سعی کنید محتواهایی جذاب و خاص ایجاد کنید تا از این طریق بتوانید کاربران و مشتریان زیادی را به وبسایت خود جذب کنید. ایجاد محتوا، تصاویر، اینفوگرافیک و ویدیوهای جذاب، نقش بسزایی در افزایش بازدیدکنندگان سایت شما و زمان ماندگاری آنها در وبسایت شما دارد.
۲۷. از منابع متفاوتی بک لینک بگیرید.
انواع مختلفی از لینک به سایت وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. از جمله لینک از وبلاگ، لینک از صفحه اصلی یک سایت، لینک از پست وبلاگ، لینک از سایتهای آموزشی، لینک از طریق پاورقی و غیره.
جهت افزایش رتبه سایت از تمامی روشهای فوق استفاده نمایید. فقط از مرتبط بودن لینکی که ایجاد مینمایید، مطمئن شوید، زیرا این لینک شدنها تاثیر زیادی در افزایش رتبه سایت دارند. متنوعسازی پیوندهای وارد شده به سایت میتواند بیش از ۵۰٪ ترافیک ماهانه سایت از طریق گوگل را به خود اختصاص دهد.
۲۸. یک پست ساده را به یک پست طولانی تبدیل کنید.
طبق تحقیقات وب سایتهای برتر دنیا بر اساس میانگین تعداد کلمات هر پست آنها رتبهبندی شدهاند. هرچه تعداد کلمات و کاراکترهای یک محتوا بیشتر باشد، محبوبیت بیشتری از سمت گوگل دریافت خواهد کرد. البته باید مراقب استانداردها نیز بود. با افزودن محتویات بیشتر، نمودار، چارت، تصویر و موارد دیگر محتوای طولانی و مناسب ایجاد نمایید.
۲۹. در تخصص و کسب و کار خود حرفهایی شوید.
با رشد برند خود میتوانید میزان ترافیک وب سایت را افزایش دهید. جهت تمرکز روی این موضوع میتوانید به صورت زیر عمل کنید. دانش خود را اختیار دیگران قرار دهید. بدون آن که صحبتی از اسرار تجاری خود نمایید.
ابتدا در سایتهای پرسش و پاسخ و فرومها ثبتنام کنید. به گروههای لینکداین بپیوندید و به سایتهای مرتبط دیگر دسترسی پیدا کنید. شروع به پاسخگویی به سوالات و کمک به کاربران کنید. تجارت خود را تبلیغ نکنید و یا به وب سایت خود لینک یا ارجاع ندهید.
اگر پاسخهای شما مفید باشد، کاربران از شما درخواست کمک میکنند. این زمانی است که میتوانید از سایت یا کسب و کار خود صحبت کنید. پس از این زمان، هنگام پاسخگویی میتوانید به سایت خود لینک دهید. دنبال کنندگان و مرورگرها لینک سایت شما را دنبال میکنند، و ترافیک چند برابر میشود.
۳۰. با اینفلوئنسرها همکار کنید.
اینفلونسر شخصی است که به دلایلی همچون تخصص، نحوه ارتباط با مخاطب، سبک زندگی و … شهرت یافته و هم اکنون روی تعدادی از افراد تاثیرگذار است. اینفلوئنسر میتواند آیتم دیگری در خصوص معرفی سایت، بلاگ یا کسب و کار شما به افراد زیادی باشد.
مطمئنا دسترسی به یک اینفلونسر و مجاب نبودن این شخص برای مطالعه درخواست و تبلیغ شما مشکل است. زیرا اینفلونسرها درخواست تبلیغات زیادی را در هر ماه دریافت میکنند. در این مرحله میتوانید از اینفلوئنسرهایی با فالوور کمتری شروع کنید و با ارائه پیشنهادهایی خاص با آنها به مذاکره بپردازید.
۳۱. ابزار رایگان و کاربردی منتشر کنید.
اولین راه لینک به سایت چیست؟ بازاریابی محتوا. اگرچه این موضوع صحیح است، به این معنی نیست که این بهترین راه ایجاد لینک است. انتشار ابزار یا اپلیکیشنهای رایگان در بازار باعث ایجاد لینکهای بیشتر به سایت میشود. به عبارت دیگر، این سرمایهگذاری بهتر از بازاریابی محتوا است.
با انتشار ابزاری کاربردی، افراد بسیاری به نصب و استفاده از آن ترغیب میشوند. در نتیجه به منظور دانلود آن یا گرفتن پشتیبانی از شما، به وبسایتتان مراجعه کرده و یا لینک سایت شما را با افراد بسیاری به اشتراک میگذارند. این امر موجب افزایش بازدید سایت، کاهش نرخ پرش و افزایش میانگین زمان ماندگاری کاربران در سایت شما خواهد شد.
نکته اصلی در انتشار ابزارهای رایگان که باعث ایجاد هزاران بازدیدکننده و پیوند میشود، ایجاد چیزی است که به راحتی قابل استفاده است و تقاضای زیادی دارد. بهترین راه برای درک اینکه چه چیزی را انتشار دهید این است که به شرکتهایی که در فیلد کاری شما خوب عمل کردهاند، نگاه کنید و از استراتژی آنها کمک بگیرید.
افزایش رتبه سایت در گوگل، کاری زود بازده نیست و نیاز به زمان دارد. چنانچه به تازگی تمرکز خود را روی افزایش رنکینگ سایت انجام دادهاید، باید تلاش خود را بیشتر کنید تا بتوانید با قدرت بیشتری با رقبای خود رقابت کنید. با چند روش از روشهای فوق شروع کرده و کم کم تمامی موارد را انجام دهید. بر نتایج بدست آمده نظارت کنید. بررسی ترافیک و مشاهده رتبه سایت در جستجوی گوگل یا الکسا به شما در انتخاب و انجام استراتژیهای افزایش رنک سایت در الکسا یا گوگل کمک میکند. بزودی به نتایج بهتری از جستجوی سایت خود در گوگل خواهید رسید و حتی ممکن است بتوانید رتبه یک در جستجوی گوگل را کسب کنید.
پس اگر تاکنون برای خرید هاست پرسرعت لایت اسپید خود اقدام نکردهاید، هماکنون میتوانید با انتخابی مناسب، به افزایش رتبه سایت خود در گوگل و سایر موتورهای جستجوگر کمک بسیاری بکنید:
ممنون بابت مطالب فوق العاده مفیدی که نوشتید .
بسیار بسیار عالی بود ، به من که خیلی کمک کرد .
موفق باشید
خیلی خوشحالیم که مقاله مفید واقع شده و تونستیم کمکی بهتون کرده باشیم.
موفق باشید.