بررسی ۱۱ فریمورک محبوب توسعه وب و ویژگیهای آنها
در ساخت وب سایتها و برنامههای جدید وب، انتخاب فریم ورک توسعه وب مناسب بسیار مهم است. گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارند. اگر مطمئن نیستید که از کدام نوع آنها استفاده نمایید، بهتر است که از یک فریم ورک معروف استفاده نمایید، زیرا گزینههای کاملاً امتحان شده هستند. هنگامی که یک فریم ورک متداول برای پروژه خود انتخاب میکنید، هر زمان که نیاز داشته باشید به راحتی میتوانید از پشتیبانی آن استفاده نمایید. در این مقاله ۱۱ مورد از بهترین فریم ورکهای توسعه وب را بررسی خواهیم کرد.
برای ایجاد سایت خود بعد از ثبت دامنه به هاستی پر سرعت و با کیفیت نیاز دارید. از آنجایی که سرور مجازی لینوکس پلتفرمی متن باز است، کارایی بیشتری برای دولوپرها دارد. بنابراین این سرور یکی از بهترین پیشنهادات ما به شماست.
مزایای انتخاب بهترین فریم ورک برای توسعه وب
وقتی نوبت به ساخت وب سایت میرسد، گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد. اما، این مورد مهم است که دقت کنید که از کدام فریم ورک استفاده میکنید، زیرا میتواند در تجربه توسعه وب شما تفاوت ایجاد کند. انتخاب گزینه مناسب میتواند به طور قابل توجهی کارایی کار شما را افزایش دهد و بر روی ویژگیها و ابزارهایی که هنگام کار برای شما قابل دسترسی هستند تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، هنگامی که میخواهید تصمیم بگیرید که از کدام فریم ورک برای پروژههای توسعه وب خود استفاده کنید، اغلب در نظر گرفتن محبوبترین گزینهها هوشمندانه است. به بیان ساده تر، فریم ورکهایی که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرند، ثابت ترین و معتبرترین هستند و از گزینههای جدیدتر قابل اطمینان ترند.
یکی دیگر از مزایای آنها این است که چون فریم ورکهای شناخته شده دارای دیتابیس کاربرهای بیشتری هستند، به جامعه توسعه دهندهها با دانش فراوان دسترسی خواهید داشت که میٰتوانید در صورت نیاز و راهنمایی یا پشتیبانی از آنها بهره ببرید.
چگونه محبوبترین فریم ورکها را انتخاب نماییم؟
اهمیت استفاده از فریم ورک مناسب را درک میکنیم. همچنین تحقیقات گستردهای انجام شده است تا نظرات توسعهدهندگان را در سیستم عاملهایی مانند Github و StackOverflow در نظر گرفته شود. برخی از فریم ورکها برای توسعه front-end مناسب ترند، در حالی که برخی دیگر بیشتر به توسعه back-end گرایش دارند. به همین دلیل فریم ورکهای مشهوری را انتخاب کردیم که در هر دو عرصه استفاده میشوند. علاوه بر این، برای هر فریم ورک، انواع پروژههایی که برای آنها استفاده میشود و همچنین زبانهای وابسته را در نظر گرفتهایم.
محبوبترین فریم ورکها برای توسعه وب
بیایید نگاهی به ۱۱ مورد از محبوبترین فریم ورکها برای توسعه وب بیندازیم.
فریم ورک React
از نظر فنی، React بیشتر از یک فریم ورک توسعه، یک کتابخانه front-end JavaScript است. یکی از اولین فریم ورکهایی بود که از یک مدل مجازی سند (DOM) استفاده میکند و این امکان را به شما میدهد تا دادهها را در یک سند تغییر دهید بدون اینکه بر نمایش آن در مرورگر تأثیر بگذارد.
React در سال ۲۰۱۳ ایجاد شده و توسط فیس بوک نگهداری میشود. به عنوان یک فریم ورک منبع باز عمل میکند که از اکوسیستم کتابخانه و اجزای قابل استفاده مجدد کاربر (UI) ساخته شده است که میتواند برای پروژههای توسعه وب سمت سرور و مشتری استفاده شود. به عنوان مثال، یک ابزار قدرتمند برای ایجاد تجارت الکترونیکی و سایتهای خرده فروشی است.
بخشی از محبوبیت React را میتوان به عملکرد سریع و مقیاس پذیری آن نیز نسبت داد. علاوه بر اینکه در بهینه سازی موتور جستجو (SEO) به خوبی کار میکند، از (Server-Side Rendering (SSR نیز استفاده مینماید که بسیاری از سیستم عاملهای اجتماعی از جمله Instagram و Twitter به آن اعتماد میکنند.
یکی دیگر از مزایای منحصر به فرد استفاده از React این است که اگر از قبل با HTML و CSS آشنا باشید، یادگیری آن آسان است. همچنین از JSX syntax استفاده مینماید که انتخاب آن را آسان میکند و توسط یک جامعه توسعه دهنده و قابل اعتماد پشتیبانی میشود.
فریم ورک ASP.NET
ASP یک فریم ورک وب با تعداد تکرارهای مختلف، از جمله ASP Classic، ASP.NET و (ASP.NET Model-View Controller (MVC است. ASP.NET ساخته شده توسط مایکروسافت، فریم ورکی است که میتواند برای ایجاد هر دو برنامه دسکتاپ و موبایل، از جمله وب سایتهای غنی و پویا، صفحات وب و پورتالهای آنلاین استفاده شود.
یک فریم ورک سبک وزن است که در درجه اول از C # استفاده میکند. با این حال، یکی از مزایای منحصر به فرد ASP.NET این است که با زبانهای کامپایل شده ایجاد میشود. با توجه به اینکه از چندین زبان برنامه نویسی استفاده میکند، میتوانید با استفاده از آن برنامههای متنوعی را با سرعت داخلی و مقیاس پذیری ایجاد کنید.
فریم ورک ASP.NET میتواند بر روی هر زبانی که از NET. استفاده میکند اجرا شود. میتوانید از این فریم ورک منبع باز و سمت سرور در macOS، Linux، Windows و موارد دیگر استفاده نمایید. برخی از نمونههای قابل توجه وب سایتهای ساخته شده با ASP.NET شامل StackOverflow و Getty Images است.
فریم ورک Angular
فریم ورک Angular که از آن به عنوان AngularJS نیز یاد میشود، از طرف Google ارائه میگردد.در صورتی که در حال ساخت برنامههای وب و وب سایتهای با کارایی بالا هستید، این فریم ورک منبع باز جاوا اسکریپت مفید است. حتی برای ایجاد سایتهایی مانند Netflix استفاده شده است.
گرچه کاملاً یک فریم ورک full stack نیست، اما از Angular میتوان به عنوان یک فریم ورک front-end برای ساخت برنامههای client-side و صفحات وب تک برنامه (برای موبایل و دسکتاپ) استفاده کرد. علاوه بر HTML و CSS، این فریم ورک از Typescript استفاده میکند که مجموعه فوق العاده JavaScript است. همچنین همراه با ابزاری است که به شما کمک میکند تا کدگذاری مداوم در پروژههای خود را بدست آورید.
چند نکته منفی در Angular وجود دارد. به عنوان مثال، بسیار بزرگتر از سایر فریم ورکها است و به همان اندازه SEO مناسبی ندارد. با این حال، منابع و آموزشهای زیادی به صورت آنلاین در دسترس است که به شما کمک میکند از امکانات آن نهایت استفاده را ببرید.
فریم ورک Ruby on Rails
فریم ورک Ruby on Rails که معمولاً به عنوان ‘RoR’ شناخته میشود، یکی از محبوبترین گزینههای موجود است. Ruby on Rails که در سال ۲۰۰۵ توسط David Heinemeier Hansson نوشته شد، یک فریم ورک منبع باز رایگان است که روی Linux اجرا میشود و هر آنچه برای توسعه سریع برنامههای وب نیاز باشد را به همراه دارد.
از Ruby و الگوی Model View Controller برای توسعه برنامههای مبتنی بر پایگاه داده استفاده میشود. روبی به عنوان یکی از فریم ورکهای اولیه back-end، بسیاری از فریم ورکهای بعدی مانند Angular و Vue.js را تحت تاثیر قرار داد. برخی از مشهورترین کاربران Ruby on Rails شامل Hulu، AirBnB، Shopify و Github هستند. به لطف جامعه گسترده و منابع و آموزشهای موجود، یک گزینه مناسب برای مبتدیان شده است.
فریم ورک Vue.js
Vue.js یکی دیگر از فریم ورکهای محبوب JavaScript برای توسعه وب است. گزینهای در نظر گرفته شده است که شامل معماری component و یک اکوسیستم مقیاس پذیر است که برای ساخت برنامههای front-end مفید است. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از Vue.js همه کاره بودن آن است. بسته به پیچیدگی پروژه خود، میتوانید از آن به عنوان کتابخانه جاوا اسکریپت یا یک فریم ورک کامل front-end استفاده کنید.
یک نکته منفی که باید در نظر گرفت این است که توسط بزرگترین غولهای دیجیتال مانند فیسبوک و گوگل پشتیبانی نمیشود. با این حال، به طور کلی کاربر پسند است. اگر از قبل با HTML، CSS و JavaScript آشنا هستید، تقریباً میتوانید بلافاصله شروع به ساخت برنامههای خود کنید. همچنین مجموعه گستردهای از دورههای ویدئویی، راهنماها و اسناد و مدارکی وجود دارد که میتوانید در این زمینه به آنها دسترسی داشته باشید.
فریم ورک Django
Django یک فریم ورک (Model View Template (MVT است که با زبان برنامه نویسی محبوب Python اجرا میشود. این فریم ورک منبع باز رایگان که در سال ۲۰۰۳ ایجاد شده است، توسط اینستاگرام استفاده میشود و بر اساس فلسفههای مفید توسعهای مانند الگوهای (Convention Over Configuration (CoC و (Don’t Repeat Yourself (DRY میباشد.
این فریم ورک خود را به عنوان یک فریم ورک “شامل باتری” دسته بندی میکند، که یعنی دارای چندین ویژگی و ابزار مفید است. شامل احراز هویت و admin interface و تولید نقشه XML نقشه سایت گوگل و sessions-based messaging است.
همچنین Django دارای ویژگی (Object Relational Mappin (ORM است که پایگاه داده و فرایندهای توسعه را ساده میکند. میتواند برای توسعه full stack یا فقط به عنوان یک فریم ورک back-end استفاده شود و از انواع سیستمهای پایگاه داده از جمله MySQL و PostgreSQL پشتیبانی مینماید.
علاوه بر اینکه یک فریم ورک مقیاس پذیر و همه کاره است، یادگیری آن نیز آسان میباشد، همچنین Django یک فریم ورک بسیار امن است که شامل تعدادی از ویژگیهای امنیتی، مانند توانایی جلوگیری از اجرای کد در template layer است. بنابراین، اگر میخواهید وب سایتهایی ایجاد کنید که از امنیت بالایی برخوردار باشند، ارزش دارد که Django را بررسی کنید.
در حالی که ویژگیهایی مانند ORM مزیت به شمار میروند، اما میتواند کار با فریم ورک را کمی دشوارتر نماید. با این حال، هنگامی که از مسیر یادگیری عبور کردید، ابزاری ارزشمند میشود.
اگر از زبان برنامه نویسی پایتون در وبسایت خود استفاده میکنید لازم است با نسخههای آن و تفاوتها و شباهتهای آنها آشنایی داشته باشید. در مقاله زیر به بررسی تفاوتهای پایتون ۲ و پایتون ۳ میپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این دو نسخه پایتون مقاله زیر را مطالعه کنید.
فریم ورک Laravel
لاراول در سال ۲۰۱۱ توسط تیلور اوتول ایجاد شد. یکی از فریم ورکهای جدیدی است که در این لیست گنجانده شده است. از الگوی معماری MVC استفاده میکند و برای اجرا با PHP، یک زبان برنامه نویسی اصلی بسیار محبوب به شمار میرود. برخی از مزایای استفاده از لاراول این است که با پشتیبانی API ارائه میشود و کتابخانهای از بستهها و ابزارهای مدولار برای گسترش هدف و عملکرد آن ارائه میدهد که به ایجاد یک فریم ورک full stack کمک میکند و میتواند برای ایجاد طیف گستردهای از برنامهها مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین این پلتفرم Laravel Vapor را نیز ارائه میدهد که توسط سرویس وب آمازون (AWS) طراحی شده است. یک پلت فرم بدون سرور فراهم میکند که شامل مقیاس گذاری خودکار بر اساس تقاضا و عدم نگهداری است. مزیت دیگری که باید در نظر گرفت این است که Laracasts قابل دسترسی است. مجموعهای از صدها آموزش تصویری و پخش فیلم است که به شما کمک مینماید تا با اکوسیستم فریم ورک توسعه آشنا شوید. بنابراین میتوانید با استفاده از آن برنامههای وب خود را با سهولت بسازید.
فریم ورک Express
Express فریم ورک مینیمالیستی Node.js است. این فریم ورک منبع باز رایگان بر اساس JavaScript است و از برنامههای کامل برای موبایل و وب و همچنین REST API پشتیبانی میکند. استاندارد پشتیبان MEAN stack است و برای ایجاد سایتهایی مانند MySpace و Storify استفاده میگردد.
یکی از اصلیترین ویژگیهای Express این است که هم سریع و هم قابل انعطاف است. بیشتر ویژگیها به صورت پلاگین در دسترس هستند. به همین ترتیب، میتواند یک روند سریع و ساده برای ایجاد برنامههای مبتنی بر Node.js را برای شما فراهم کند. علاوه بر این، ویژگیهای توسعه وبی را ارائه میدهد که با عملکرد فریم ورک Node.js تداخل نخواهد داشت. فریم ورکهای متنوع دیگری بر اساس Express شامل Sails، Loopback و Nestjs ساخته شده اند.
فریم ورک CodeIgniter
CodeIgniter که توسط EllisLab ایجاد شده است، یک فریم ورک محبوب PHP برای توسعهدهندگانی است که قصد ایجاد سایتهای پویا را دارند. آنچه که این فریم ورک را از دیگر فریم ورکها متمایز میکند این است که به هیچگونه پیکربندی نیاز ندارد. همچنین شامل مجموعهای عظیم از کتابخانههای یکپارچه است. CodeIgniter شباهتهایی به MVC دارد و مدلها و نماهایی ارائه میشوند که در واقع نیازی به آنها نیست. برای ساخت وب سایتهایی مانند Guardian و Bufferapp استفاده میگردد.
CodeIgniter یک فریم ورک سبک وزن است و اگر به دنبال عملکرد برتر و امنیت قویتر هستید گزینه ایده آلی است. بعلاوه، به لطف مستندات و راهنماها، بدون هیچ زحمتی میتوانید با جزئیات آن آشنا شوید. این گزینه ممکن است به اندازه سایر فریم ورکهای توسعه در این لیست پیچیده یا دارای ویژگی نباشد. با این حال، اگر به دنبال یک بنیاد زیبا و در عین حال ساده برای ساخت برنامههای وب هستید، ممکن است بهترین انتخاب باشد.
فریم ورک Ember
اگر شما یک توسعه دهنده وب با تجربه هستید و به دنبال یک فریم ورک قوی و قابل اعتماد میباشید، Ember گزینه خوبی برایتان است. این فریم ورک جاوا اسکریپت که برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، در بین توسعهدهندگان فصلی محبوب است. از مجموعه ویژگیهای اصلی و ابزارهای چشمگیری برخوردار است که ساخت برنامههای وب پیچیده را آسانتر مینماید.
Ember توسط شرکتهایی مانند Netflix، LinkedIn و Apple استفاده میشود. برخی از بزرگترین مزایای استفاده از Ember ویژگیهای سازمانی و سیستم پیشرفته مدیریت نسخه آن است. همچنین این فریم ورک شامل قابلیتهای مفیدی مانند ارائه گزینه ایجاد خصوصیات خارج از توابع است.
البته، با توجه به اینکه فریم ورکی است که به توسعهدهندگان باتجربه برای ساخت برنامههای مدرن اختصاص دارد، ممکن است بهترین گزینه برای مبتدیان نباشد. با این حال، اگر میخواهید از Ember استفاده نمایید، مقالات و منابع مستندات زیادی در وب سایت وجود دارد که برای شروع کار مناسب است.
فریم ورک Spring
Spring یک فریم ورک MVC است که از زبان معروف جاوا استفاده میکند و همین امر باعث محبوبیت آن در بین بسیاری از توسعهدهندگان حرفهای وب میشود. این برنامه برای ایجاد سایتهای سازمانی پیچیده و با عملکرد بالا طراحی شده است. برخی از نمونه وب سایتهایی که برای ساخت آنها از این فریم ورک استفاده شده است شامل Ticketmaster و Wix میباشد.
این فریم ورک سرعت و بهرهوری را در اولویت قرار میدهد. یکی از مزایای منحصر به فرد آن این است که از ویژگیهای( Inversion of Control (IoC و (Dependency Injection (DI استفاده میکند که مجموعه کاملی از ابزار و عملکرد را پشتیبانی مینماید. همچنین این مجموعه با کتابخانههای انعطاف پذیر و مجموعهای از برنامههای افزودنی ارائه میشود که هنگام ساخت برنامههای شما قابلیت انعطاف پذیری و توسعه پذیری را دارا میباشند.
علاوه بر این، Spring از نظر امنیت و پشتیبانی چیزهای زیادی برای ارائه دارد و به طور منظم کنترل، آزمایش و patch میشود. یک فریم ورک Security Spring نیز وجود دارد که شامل کنترل دسترسی داخلی و احراز هویت قابل تنظیم میباشد. جامعه Spring پایگاه گستردهای است که از افراد مبتدی تا متخصص تشکیل شده است. بنابراین، راهنماها و آموزشهای زیادی برای شروع وجود دارد. با این حال، یک نقطه ضعف مهم آن این است که تا زمانی که با جاوا آشنا نباشید، کار با Spring دشوار است.
نتیجه گیری:
انتخاب یک فریم ورک توسعه وب برای پروژه شما میتواند روند کاملاً مشکلی باشد. میتوانید از مزایای مختلف فریم ورکهای رایج استفاده کنید و به جامعه پر جنب و جوش توسعهدهندگان اعتماد نمایید. در این مقاله، ما ۱۱ مورد از محبوبترین فریم ورکهایی را که میتوانند برای پروژههای توسعه وب استفاده شوند، بررسی کردیم. بهترین گزینه برای پروژهها به سطح تجربه شما و همچنین به زبانهای خاصی بستگی دارد.
به عنوان مثال، در حالی که React به عنوان یک کتابخانه جاوا اسکریپت موثر برای توسعه دهندگان عمل میکند، Django در پایتون اجرا میشود و Laravel یک فریم ورک solid PHP است. گذشته از داشتن یک فریم ورک قوی و قابل اعتماد، مدیریت پروژههای توسعه وب شما در هنگام استفاده از خدمات میزبانی وب با کیفیت بسیار آسانتر است. پیشنهاد میشود گزینههای میزبانی شرکت efix را بررسی کنید.