efixhost 

آذر 30, 1398

مهم‌ترین تفاوت‌های پایتون ۲ و پایتون ۳

پایتون یک زبان برنامه‌نویسی ساده، توسعه پذیر، رایگان، سطح بالا و متن باز است که به دلیل دارا بودن کتابخانه گسترده می‌توان در کنار دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی از آن استفاده نمود. طی سال‌های اخیر شاهد انتشار نسخه‌های متعددی از زبان برنامه نویسی پایتون بوده‌ایم. در این مقاله به بررسی تفاوت‌های پایتون ۲ و پایتون ۳ می‌پردازیم.

تمام سرورهای افیکس هاست نیز به هر دو زبان برنامه نویسی پایتون۲ و ۳ مجهز هستند. هم‌اکنون می‌توانید با خرید سرور مجازی پایتون، از قابلیت‌های این زبان در پروژه‌های خود بهره ببرید.

خرید سرور مجازی پایتون-python2 vs python3

در ادامه با هر دو نسخه پایتون بیشتر آشنا شده و ویژگی‌ها و تفاوت‌های آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

ویژگی open source یا همان متن باز بودن پایتون باعث شده‌است تا با پلتفرم‌های مختلف سازگار باشد. در حال‌حاضر این زبان با پلتفرم‌های مختلف مانند Windows ،GNU/Linux ،Macintosh ،Solaris ،Android ،iOS و … سازگار می‌باشد.
یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت پایتون این است که به جای درگیر نمودن برنامه‌نویس با جزئیات زبان، به او اجازه می‌دهد تا روی حل مسئله تمرکز داشته باشد، که همین موضوع سرعت توسعه نرم‌افزار و خوانایی syntax این زبان را افزایش داده‌است.

تفاوت‌های پایتون ۲ و پایتون ۳

به طورکلی دو نسخه از پایتون وجود‌ دارد که با یک‌دیگر سازگار نمی‌باشند و کدهای نوشته شده با هرکدام با نسخه دیگر اجرا نمی‌گردد یا درصورت اجرا شدن کد، نتیجه متفاوتی دریافت می‌گردد.
زبان برنامه‌نویسی پایتون ۲ فرآیند تولید کدی را ایجاد نمود تا در مقایسه با نسخه‌های قبلی ساده‌تر باشند. همچنین به پیاده‌سازی برخی از جزییات تکنیکالی PEP یا همان Python Enhancement Proposal کمک قابل توجهی کرده‌است. پایتون ۲٫۷ آخرین نسخه ۲٫x بوده و دیگر در‌دست تولید نمی‌باشد. همچنین در سال ۲۰۲۰ تولید نخواهد‌ شد.
در دسامبر ۲۰۰۸ پایتون آخرین نسخه خود یعنی نسخه ۳٫۰ را تولید نمود تا مشکلات متعددی که در پایتون ۲٫۰ وجود‌ داشت را مرتفع نماید. علت این تغییر، ناسازگاری نسخه پایتون ۳ و پایتون ۲ و قدیمی بودن زبان برنامه‌نویسی پایتون ۲ بوده‌است.
یک‌سری از ویژگی‌های پایتون ۳ در پایتون ۲ نیز در نظر گرفته شده‌است تا فرآیند مهاجرت از نسخه ۲ به ۳ ساده‌تر و راحت‌تر صورت پذیرد. درنتیجه، برای هر سازمانی که از نسخه پایتون ۲٫x استفاده می‌نماید تبدیل پروژه خود، به نسخه ۳٫x نیازمند تفییرات بسیاری می‌باشد. چنین تغییراتی نه تنها به پروژه و اپلیکیشن مرتبط است، بلکه به تمام کتابخانه‌هایی که بخشی از سیستم پایتون می‌باشند مربوط می‌شود.

چرا پایتون ۲

حتی اگر پایتون ۲ به عنوان نسخه قدیمی open source شناخته شود، بی شک همچنان یادگیری پایتون ۲ مورد نیاز خواهد بود. زیرا:

  • برای آنکه بتوانید یک مهندس DevOps باشید به دانستن پایتون نیاز خواهید داشت و همچنین باید بتوانید با ابزارهای مدیریت تنظیمات متفاوتی نیز کار کنید. در این جاست که لازم است قابلیت کار با هر دو نسخه در دسترس را داشته باشید.
  • در صورتی که کد مورد استفاده یک سازمان با پایتون ۲ نوشته شده باشد، باید نحوه کار با آن را دانست.
  • اگر کل تیم توسعه به صورت کاملا حرفه‌ای بر روی پروژه‌ای کار کند که به کتابخانه‌ها و نرم‌افزارهای شخص ثالث (Third-party) وابسته باشد و با این حال، قادر به اتصال به پایتون ۳ نباشد، انتخاب پایتون ۲ تنها راه چاره خواهد بود.

چرا پایتون ۳

در زیر تعدادی از دلایل اصلی و مهم استفاده از زبان برنامه‌نویسی پایتون ۳ ذکر شده‌است:

  • پایتون ۳ معمولا از تکنیک‌های مدرن مانند ماشین learning پشتیبانی می‌نماید.
  • پایتون ۳ توسط جامعه بزرگی از توسعه دهنده‌های پایتون پشتیبانی می‌گردد. در واقع دریافت پشتیبانی از تیم بزرگ پایتون بسیار ساده و راحت می‌باشد.
  • یادگیری زبان پایتون در مقایسه با نسخه‌های قبلی زبان‌های دیگر کاملا ساده است.
  • قوی‌ترین Toolkit وکتابخانه‌ها را پیشنهاد می‌نماید.
  • قابل استفاده و ترکیب با سایر زبان‌های برنامه نویسی است.

کدام نسخه پایتون بهتر است؟

زمانی که درمورد تفاوت‌های پایتون ۲ و پایتون ۳ صحبت می‌شود، بی درنگ پایتون ۳ برنده است و انتخاب می‌گردد. با وجود این که پذیرش پایتون ۳، جهت مشخصی از آینده این زبان برنامه‌نویسی است، اما پایتون ۲ حتی پس از سال ۲۰۲۰ در دسترس خواهد بود.
پس از درنظر گرفتن زوال و کاهش هرنوع پشتیبانی از زبان برنامه‌نویسی پایتون ۲ و اضافه شدن مزایای ارتقاء به پایتون ۳ ، معمولا به توسعه دهندگان انتخاب پایتون ۳ توصیه می‌گردد. به عبارت دیگر، درصورتی که پروژه، قابلیت‌های پایتون ۲ را نیاز داشته باشد، دلیل قانع کننده‌ای است که از نسخه ۲ استفاده شود.
زبان‌های برنامه نویسی مرتبا توسط توسعه دهندگان تکامل می‌یابند و با قابلیت‌های زبان گسترش داده می‌شوند و تناقضات بسیاری را که منجر به بروز مشکلاتی برای توسعه دهندگان می‌شود، مرتفع و حل می‌نماید.

پایتون ۳ در سال ۲۰۰۸ معرفی گردید تا استفاده از این زبان برنامه نویسی را ساده‌تر کند و stringها را مدیریت کند تا به صورت کامل با تقاضا و درخواست‌ها منطبق شود و همچنین در زبان فعلی جای گیرد. سازگار شدن با نسخه جدید پایتون برای برنامه نویسانی که در ابتدا برنامه نویسی در پایتون ۲ را آموختند و به دنبال تغییرات جدید و به روز می‌باشند کمی دشوار است. به عبارت دیگر، تازه‌ واردان به این زبان برنامه نویسی معمولا با این حس در استفاده از نسخه نهایی و جدید زبان روبرو می‌شوند.
به علاوه زبان برنامه نویسی پایتون ۳ اساسا با پایتون نسخه قبلی که در ابتدا منتشر شد متفاوت است. همچنین به طور کلی نیاز نیست برنامه نویسان نگران هر نوع آپدیت جزئی مانند ۲٫۶ به ۲٫۷ باشند زیرا نیاز به تغییر syntax برنامه آن‌ها نمی‌باشد.
تغییر بین نسخه ۲٫۷ و ۳ کاملا قابل توجه است زیرا کدی که در پایتون ۲٫۷ کار می‌کند ممکن است نیاز به فرآیند متفاوتی داشته باشد تا در پایتون ۳ نیز به درستی عمل نماید و نتیجه مورد نظر دریافت گردد.

به طور مثال در پایتون ۲، print به عنوان یک تابع تلقی می‌گردد و هیچ‌گونه نیازمندی در خصوص بسته بندی نمودن متن (مثلا با استفاده از پرانتز) وجود ندارد حتی زمانی که به آن نیاز داشته باشید. ممکن است کمی گیج کننده باشد. همان‌طور که عملیات دیگر در پایتون، از توابعی که به argument نیاز دارند تا داخل پرانتز قرار گیرند استفاده می‌نمایند. حتی زمانی که پرانتزها در اطراف کاما قرار داده شوند ممکن است منجر به هرگونه نتیجه غیرمنتظره‌ای شود.
در مقابل، در پایتون۳، print به عنوان یک تابع منحصر به فرد تلقی می‌گردد. بعضی از برنامه نویسان پایتون ۲ دریافتند که چنین تفییراتی بسیار اذیت کننده است، اما از بروز یک سری اشتباهات نیز جلوگیری می‌نماید.
Stringهای Unicode در پایتون ۳، معمولا به عنوان Unicodeهای پیش فرض ذخیره می‌شوند، به عبارت دیگر، در پایتون ۲ زمانی که بخواهید stringهایی را به عنوان Unicode ذخیره نمایید نیاز است تا همواره با علامت u مشخص شوند.
درنهایت اگر به‌دنبال داده‌کاوی داده هستید، بهتر است از زبان پایتون غافل نشوید.

نسخه پایتون مورد نیاز خود را می‌توانید از وبسایت رسمی پایتون آن دانلود نمایید.

با بررسی تفاوت‌های پایتون ۲ و پایتون ۳، مناسب‌ترین نسخه این زبان برنامه نویسی را برای پروژه‌های انتخاب کنید.
در این سال‌های اخیر، زبان برنامه نویسی پایتون به یکی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین زبان‌های برنامه نویسی تبدیل شده که البته برای اجرای پروژه‌های خود بر پایه پایتون، باید از زیرساخت مناسب و سازگار با آن نیز استفاده نمود. سرور پایتون، بهترین انتخاب برای اجرای پروژه با بالاترین کیفیت و سرعت است. افیکس هاست نیز این قابلیت را در اختیار شما گذاشته‌است تا با خرید سرور پایتون، عملکرد و بازده پروژه‌های خود را بهبود بخشیده و به حداکثر کیفیت ممکن برسانید.

خرید سرور مجازی پایتون-python2 vs python3

efixhost