efixhost 

تیر 17, 1398

آشنایی با برخی روشهای افزایش سرعت وب سایت

بی تردید، سرعت وب سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با افزایش میانگین سرعت اینترنت جهانی و فراگیر شدن استفاده از تلفن همراه، تحمل کاربران وب در مورد سرعت بارگذاری وب سایت ها، کم تر و کم تر می شود. ۵۳ درصداز کاربران تلفن ها و سایر تجهیزات همراه، وب سایت هایی با سرعت بارگذاری بیش از ۳ ثانیه را رها نموده و تقریباً ۱۰ درصد از کابران نیز تنها پس از ۲ ثانیه، وب سایت مورد نظر را ترک می کنند. به این ترتیب، واضح است که در این جا هر ثانیه هم به حساب می آید.
در عین حال، گوگل به صراحت اعلام نموده است که سرعت بارگذاری صفحات، یکی از عوامل موثر در رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجو است.
به طور خلاصه، می توان گفت که سرعت سایت، هم از نظر کاربران و هم از نظر گوگل حائز اهمیت است. به منظور بهره بردن از این مزیت دو جانبه، لازم است تا سرعت سایت خود را در اولویت قرار دهید. در ادامه به بررسی روش¬هایی می پردازیم که به شما کمک خواهند کرد تا این مسیر مهم را با موفقیت آغاز نمائید.

۱- بهینه سازی تصاویر
در هر بار بازدید از یکی از صفحات وب سایت، لازم است مرورگر بازدید کننده، کلیه ی بخش های صفحه را بارگذاری نماید. در بسیاری از صفحات، این تصاویر هستند که فضای بسیار زیادی را به خود اختصاص داده و در نتیجه، سرعت بارگذاری را به شدت کاهش می دهند. بنابراین، یکی از بهترین و ساده¬ترین روش های سرعت بخشیدن به بارگذاری صفحات، بهینه سازی تصاویر است. به این ترتیب، با کمک فرآیند بهینه سازی دو مرحله ای تصاویر خواهید توانست گام مهمی در جهت افزایش سرعت وب سایت خود بردارید.

گام نخست: پیش از بارگذاری تصاویر، اندازه ی آن ها را تغییر دهید.
در صورتی که از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) همچون، WordPress یا Joomla استفاده می کنید، احتمالاً متوجه شده اید که می توانید تصاویر را در ابعاد بزرگ بارگذاری نموده و سپس، آن ها را با اندازه ی صفحه ی وب سایت هماهنگ کنید.
انجام این کار ساده است. با این حال، ممکن است ندانید، هر بار که شخصی یک صفحه را بارگذاری می کند، مرورگرهای وب را تحت فشار قرار می دهد تا دستورات متعددی را به اجرا درآورند. یعنی، لازم است تصویر اولیه را بیرون کشیده، اندازه ی آن را تغییر داده و سپس برای شما نمایش دهد. مسلماً انجام هم زمان این کارها سرعت وب سایت شما را به شدت کند خواهد کرد. برای جلوگیری از چنین اتفاقی، بهتر است با استفاده از برنامه ی ویرایش تصویر، تصاویر مربوطه را پیش از افزودن به سایت، تنظیم نمائید.

گام دوم: تصاویر خود را متراکم کنید.
پس از انجام مرحله ی فوق، بهتر است ویرایش تصاویر خود را ادامه داده و با استفاده از ابزار متراکم سازی، آن ها را فشرده کنید. موضوع این است که بعد از تغییر ابعاد و اندازه هم ممکن است تصاویر بزرگ بوده و سرعت وب سایت شما را کاهش دهند.

۲- حذف پلاگینها (افزونه ها)
تعداد زیادی از افزونه ها یا پلاگین هایی که به صورت رایگان عرضه می گردند، از حد نیاز صاحبان وب سایت ها فراتر بوده و لزوی ندارد که تمامی آن ها به کار گرفته شوند. به خاطر داشته باشید، اضافه کردن هر یک از پلاگین ها به وب سایت، مستلزم بهره گیری از منابع مختلفی است تا به افزونه ی مورد نظر کمک کنند تا اجرا شود. همین امر، موجب پائین آمدن سرعت وب سایت خواهد شد.
به این ترتیب، اگر متوجه کاهش سرعت یا عملکرد وب سایت خود شدید، لازم است تا عمل بازبینی افزونه را به اجرا درآورید.
برای انجام این کار، کافی است سری به فهرست پلاگین های مورد استفاده ی خود زده و موارد غیر ضروری را مشخص نموده و از دست آن ها خلاص شوید!
اگر هنوز هم سرعت بارگذاری وب سایت خود را مناسب نمی پندارید، لازم است تمام افزونه های وب سایت خود را یکی یکی غیر فعال نمائید.سپس، با استفاده از ابزاری همچون GT Metrix دوباره سرعت وب سایت خود را امتحان کنید.
در صورتی که حذف یکی از افزونه ها موجب افزایش سرعت وب سایت شود، می توانید خوشحال باشید که مشکل را پیدا کرده اید. حالا، می توانید دنبال افزونه ی مشابهی باشید که بر سرعت وب سایت تاثیر چندانی نداشته باشد.

۳- اطمینان از به روز بودن اسکریپت های سایت
بسته به نوع پلت فرم تجارت الکترونیک یا CMS مورد استفاده ی شما، لازم است مرتباً نسخه های جدید اسکریپت خود را بررسی و جایگزین نموده و وب سایت خود را ارتقاء دهید. به خاطر داشته باشید که همواره قبل از انجام هر کاری از وجود فایل های پشتیبان اطمینان یابید. توسعه دهندگان اسکریپت سایت، همواره به دنبال بهبود کُدهای مورد استفاده هستند تا نسخه های بهتری را ارائه دهند. آن ها خصوصاً تلاش می کنند تا دائماً نسخه هایی ایجاد کنند که بر روی سرعت سایت تاثیر منفی نداشته باشند. بنابراین، به روز رسانی اسکریپت ها کمک بزرگی برای جلوگیری از کاهش سرعت وب سایت به شمار می رود.

۴-بهره گیری از شبکه ی توزیع محتوا یا CDN
شبکه¬ی توزیع محتوا (CDN)، شبکه ی گسترده ای از سرورهای اقصا نقاط جهان است. در صورت بهره نبردن از CDN معمولاً سایت شما برای بارگذاری از سرور مرکزی واقع در موقعیت جغرافیایی هر یک از بازدید کنندگان استفاده خواهد کرد. انجام این کار، خصوصاً در شرایطی که بازدید کنندگان شما از نظر جغرافیایی با سرور شما فاصله ی زیادی داشته باشند، ممکن است به کاهش سرعت سایت منجر گردد. به علاوه، اگر تنها از یک سرور مجاز استفاده می کنید، احتمالاً بار ترافیکی سایت شما بیش از اندازه، افزایش یافته و ممکن است مختل شود.
شبکه ی توزیع محتوا به کاربران اجازه می دهد تا با استفاده از نزدیک ترین میزبان وب به نسخه ی پنهان سایت شما دسترسی داشته باشند. نکته ی مهم تر این که، در صورت افزایش بار مکان های سرور، آن ها می توانند از طریق سرور جدیدی اقدام نموده و به این ترتیب، سرعت سایت را کاهش ندهند.

۵- فعال کردن حافظه ی مرورگر (Browser Caching)
این تکنولوژی به مرورگر بازدید کننده اجازه می دهد تا از هر یک از صفحات وب سایت شما نسخه ای تهیه و آن را ذخیره نماید. به این ترتیب، زمانی که بازدید کننده به سایت شما باز می گردد، محتوا از نسخه ی ذخیره شده، بازگشته و لازم نیست از ابتدا بارگذاری گردند. این امر، موجب صرفه جویی در به کار گیری منابعی می گردد که برای نمایش صفحات شما لازم هستند. در ضمن، زمان بارگذاری سایت را نیز سریعتر می کند.

۶- فعال کردن فشرده سازی Gzip
فشرده سازی Gzip یک فناوری است که برای به حداقل رساندن ابعاد پاسخ های HTTP مبتنی بر مرورگر، گاهی تا ۷۰ درصد، به کار می رود.

۷- فایل های CSS را در بالا و جاوا اسکریپت ها را در پائین سایت نگه دارید.
در نهایت، بهتر است هنگام کار کردن با صفحات خام HTML، فایل های CSS را در بالا و فایل های جاوا اسکریپت را در پائین کد صفحه اضافه کنید. به این ترتیب، کد سایت شما دارای نظم کافی خواهد بود.
افزودن فایل های CSS به بالای صفحه از رندرینگ تصاعدی جلوگیری نموده و در استفاده از منابع مرورگرهای وب صرفه جویی خواهد کرد.
اضافه کردن فایل های جاوا اسکریپت به پائین صفحه از انتظار برای اجرای کامل کد، قبل از بارگذاری ممانعت به عمل آورده و تجربه ی مرور سریع تری را برای بازدید کنندگان رقم خواهد زد.

۸- کاهش درخواست های Http
ورود بازدید کنندگان جدید به وب سایت به معنای آن است که امکان بازدید فرد تازه وارد تنها با دانلود کلیه ی عناصر موجود در آن میسر خواهد بود. این شامل کلیه ی تصاویر، ویدئوها، انیمیشن ها، اسکریپت ها، فونت ها و غیره می شود. برای هر یک از عناصر موجود بر روی صفحه ی شما یک درخواست http جداگانه ایجاد شده است. بنابراین، هر چقدر تعداد عناصر به کار رفته در وب سایت شما بیش تر باشد، به همان نسبت، تعداد درخواست های http نیز بیش تر خواهد بود. در ضمن، تعداد بیش تر درخواست های http به معنای نیاز برای زمان بیش تر بارگذاری صفحه است.
این به آن معنا نیست که برای کاهش سرعت بارگذاری، باید طراحی وب سایت خود را به شکل حداقلی به انجام رسانید. بلکه، ترفندهایی وجود دارند که با کمک آن¬ها خواهید توانست، بدون فدا کردن سبک و سیاق مورد نظر، تعداد و سایز درخواست های http را شناسایی و کاهش دهید.
برای شروع، بهتر است با استفاده از ابزارهای مرورگر، تعداد درخواست های http موجود در وب سایت خود را مشخص نمائید. البته، لازم است توجه داشته باشید که این فرآیند در مرورگرهای متفاوت، گوناگون است.
علاوه بر این، می توانید با تغییر سایز فایل و ترکیب فایل های جاوا اسکریپت و CSS نیز سرعت سایت را افزایش دهید.
برای تغییر سایز فایل می توانید مانند آن چه در مورد تصاویر گفتیم عمل نموده و به علاوه، کدهای غیر ضروری و فضاهای خالی را نیز حذف کنید.

۹- به حداقل رساندن و بهینه سازی ریدایرکت ها (Redirect)
در برخی مواقع، استفاده از ریدایرکت ها ضروری است. اما استفاده ی بیش از اندازه و غیر ضروری موجب کاهش سرعت بارگذاری صفحه خواهد شد. بنابراین، بهتر است وب سایت خود را به طور منظم بررسی نموده و اطمینان حاصل کنید که تمام لینک های داخلی و خارجی یک صفحه مستقیماً به URL اصلی می روند.
در موقع لزوم، دقت کنید که در هر صفحه تنها از یک ریدایرکت استفاده نمائید. در ضمن، بهتر است از داشتن URLهای اضافی برای بازگرداندن افراد به سایت اصلی نیز خودداری کنید.
۱۰- ارتقاء میزبانی وب
در شروع کار، احتمالاً شما هم مانند دیگران، ارزان ترین گزینه را برای میزبانی وب انتخاب کرده اید. البته، این امری طبیعی است که در مورد وب سایت های جدید به خوبی جواب می دهد. با افزایش فعالیت های بازاریابی و بالا رفتن حجم ترافیک سایت، نیازهای شما تغییر کرده و لازم است میزبانی وب سایت خود را ارتقاء دهید. در غیر این صورت به احتمال قوی با مشکلاتی مواجه خواهید شد.

efixhost